Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Asztaliteniszklub alakult Kapuváron

A régi hagyományokat felelevenítve újjáéledt Kapuváron az asztalitenisz. Lelkes fiatalok és idősek a múlt évben megalakították a Kapuvári Asztalitenisz Clubot, versenyzőik több bajnokságokban szerepelnek.
Az elmúlt év augusztusában szerveződött újjá a Kapuvári Asztalitenisz Club, melynek jelenleg közel húsz tagja van, akik részt vesznek a soproni városi és a megyei bajnokságban.
Gál László, a klub elnöke elmondta: a nyolcvanas években már volt egy asztalitenisz-szakosztály a városban, mely több ok miatt megszűnt. Jelenleg azok a versenyzők képezik a csapat gerincét, akik annak idején itt sportoltak.

Tömegsport a cél

– Nagyon örültünk, hogy az újjáalakuló asztaliteniszklubba szép számmal jelentkeztek a sportolni vágyók, nemcsak Kapuvárról, hanem a környező községekből is. A versenysport mellett nem titkolt szándékunk, hogy a sportágat tömegsportszinten megszerettessük a fiatalokkal és a mozogni vágyó idősebbekkel is. Az egyesület korosztálya húsztól hatvanévesig terjed, de ennek a sportnak éppen az a lényege, hogy bármilyen korban lehet művelni. Az egészség megőrzése a legfőbb cél – hangsúlyozta az elnök.
A fiatalokkal a Széchenyi-iskolában Novits László és Berta Sándor foglalkozik, az edzéseken közel húsz gyerek vesz részt, akik a későbbiekben az utánpótlását jelenthetik majd az asztaliteniszezőknek.

Többen versenyben

Berta Sándor csapatvezető-edzőtől megtudtuk: a felnőttek azért neveztek két bajnokságba is, hogy minél több játékosnak biztosítsanak versenyzési lehetőséget. Ezt kibővítve január 28-án Kapuvár-kupa néven egyéni és páros versenyt rendeznek, melyre a megyei bajnokságban szereplő versenyzőket várják, nevezni reggel kilencig lehet a kapuvári Széchenyi-iskolában. A csapatról az edző elmondta: nagy erősítést jelent számukra, hogy egykori játékosuk, Horváth Imre visszatért, vele biztosan eredményesebben szerepelnek a jövőben.

A lelkesedésen nem múlik

A csapat jelenleg a megyeiben a középmezőnyben tanyázik, de szeretnének előbbre lépni, s a későbbiekben – ha a tagok lelkesedése megmarad – talán NB-s szintre is eljuthatnak.
Az asztaliteniszklub anyagi helyzetéről szólva Gál László hangsúlyozta: jelenleg önfenntartóak, valamennyi költségüket saját zsebből fizetik. Bíznak benne, hogy a helyi önkormányzat a későbbiekben támogatja őket, szeretnék kihasználni a pályázati lehetőségeket is, várják az asztaliteniszt szerető vállalkozók természetbeni vagy pénzbeli támogatását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárol szezon végi kiárusításokon?

Tovább olvasom