Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Hozzávalók:

4 szelet csirkemell, 4–4 szelet pulykasonka, trappista sajt, 20 dkg kimagozott aszalt szilva, 1 dl vörösbor, só.
Bundázáshoz: 8 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa. 2 tojás.
Sütéshez: étolaj.

Elkészítése:

Az aszalt szilvát egy deci vörösborban megáztatjuk. A csirkemellet kissé kiverjük, és a szeleteket egyenként besózva megolajozott alufóliára tesszük. Mindegyikre 1–1 szelet sonkát és sajtot fektetünk, majd a lecsöpögtetett aszalt szilvát is rárakva szorosan föltekerjük az alufóliával együtt. Egy fazékban vizet forralunk, kissé megsózzuk, és a tekercseket óvatosan beleengedjük. 10 percig lassú lángon főzzük, leszűrve hagyjuk kihűlni. A húst a fóliából kibontjuk, azután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Bő olajban megsütjük. Papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük, végül ferdén fölszelve tányérra tesszük. Sült krumplival és sült almával tálaljuk.
Nyulné Balaskó Veronika
9025 Győr, Hársfa u. 15.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pintér a Vasas edzője

labdarúgás

A Vasas vezetősége megállapodott Pintér Attilával, így a jövőben ő lesz… Tovább olvasom