Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Árvíz - Sokat apadt a Bódva

Láthatóan sokat apadt a Bódva a Borsod megyei Szalonna és Szendrő térségében, ahol bár vannak még hatalmas elöntött területek, de lassan húzódik vissza a medrébe a folyó.

Szalonnán a korábban elöntött házak környékéről is visszahúzódott az ár, néhány esetben még a kertben és a hátsó udvarban láthatóak a víz nyomai, de van, ahol már szabad a terület. Az ajtókból elvitték a homokzsákokat, a lakók takarítanak. A folyómederhez közeli ingatlanoknál még nincsenek otthon, de az áradás már itt is észlelhetően kisebb.

A szalonnai közútról is levonult az áradat, megszűnt a vízátfolyás, amely pár nappal ezelőtt még félméteres volt. Szendrőben is hasonló a helyzet; a település északi részénél, a gáton a közútról is szemmel láthatóan magasodnak még a homokzsákok, amelyek a Bódva árvizét tartották napokig. A város csendes, mindösszesen két szivattyú üzemel, ezek a maradék vizet takarítják el az elöntött területről. A szuhogyi út felé eső hídnál a Bódva már a mederben folyik, a folyóhoz közeli utcákban már alig van nyoma a korábbi áradásnak. Számos helyen a fertőtlenítést is befejezték, azonban a magánporták nagy többségénél még a következő héten is tart a munka. A Szendrőből Miskolc felé vezető út két oldalán már csak néhány fatörzs áll a vízben, kérgükön jól látható a több tízcentis apadás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvíz - visszavonultak a katonák a gátakról

Visszatértek a laktanyákba az árvízi védekezésbe segédkező katonák, de a készültséget fenntartják,… Tovább olvasom