Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Árvíz - Nem javul a helyzet Borsodban

Folyamatosan esik az eső Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, még kritikusabbá vált a helyzet a Bódva, a Sajó és a Hernád mentén, a gátakat tartják a védekezők, a víz egyre emelkedik, van olyan térség, ahol jószerivel már csak a homokzsákok ezrei dacolnak az árral.

Edelény, Szendrő, Kiskinics, Hernádkércs, Ócsanálos és még igen sok település küzd a folyók soha nem látott áradatával. Kis túlzással: aki mozog, az a gátakon van, védekezik, védi otthonát, települését.

A víz miatt korábban elzárt Tornaszentandrás, Tornabarakony, Rakacaszend továbbra is megközelíthetetlen személyautóval, az itteniek azonban nem idegesek, jószerivel hozzászoktak a helyzethez.

Edelény, 2010. június 3.Helyi lakosok homokzsákokat pakolnak az áradó Bódva töltésén a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben. Országszerte tucatnyi településen van veszélyhelyzet az árvíz miatt; az e
Helyi lakosok homokzsákokat pakolnak az áradó Bódva töltésén a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben. Országszerte tucatnyi településen van veszélyhelyzet az árvíz miatt; az eddig mért legnagyobb vízszintek sorra dőlnek meg az észak-magyarországi folyókon. Borsod megyében több út járhatatlan, Szendrőben és Edelényben a legkritikusabb a helyzet. A Sajó, a Hernád és a Bódva mentén 536 kilométernyi hosszon védekeznek, továbbá hegyvidéki, települési patakok mentén. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 6700 ember vesz részt a védekezésben; 314 embernek kellett kiköltöznie, 7272 ház veszélyeztetett, és 25 ezer lakót érint a kialakult helyzet. MTI Fotó: Vajda János

Edelényben viszont feszültek az emberek, a Bódva vize a hidat nyaldossa, sok százan rakják a homokzsákokat, próbálják menteni a várost. Nem sokkal este kilenc óra előtt a kastélykertnél átbukott a víz a gáton.

Az éjszaka kritikus lesz itt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvíz - Sok ezren a gátakon

Mintegy 12 ezren védekeztek, illetve védekeznek csütörtökön Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az áradó… Tovább olvasom