Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Árvíz - Már csak Nagyhalász és Rakamaz között van készültség

Már csak Nagyhalász és Rakamaz között van árvízvédelmi készültség a Felső-Tiszán, de ott is elsőfokúra mérsékelhették a készenlétet - közölte a nyíregyházi vízügyi igazgatóság védelemvezető-helyettese szombaton.

A folyó felső, szabolcsi részén továbbra is gyors az apadás, s a vízszintcsökkenés ütemét figyelembe véve várhatóan vasárnap már mindenütt meg lehet szüntetni a készültséget - mondta Kató Sándor. A Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgató-helyettese hozzátette: a kedvező helyzet alapján a szervezet árvízvédelmi osztaga péntek este befejezhette a gátaknál a kárelhárító munkát, amelyet egy hete rendeltek el, tekintettel arra, hogy a Tisza vízszintje Vásárosnaménynál 30 centiméterre megközelítette a 2001. márciusi árvíz idején mért legnagyobb vízállást, a 934 centimétert. A védelemvezető-helyettes tájékoztatása szerint a Kraszna mentén is elsőfokúra mérsékelhették szombat reggel a készültséget, amely lényegében figyelőszolgálatot jelent.

A Lónyay-főcsatorna tiszai torkolati árvízkapujának zsilipjeit is kinyithatták már, így megkezdődhetett a nyírségi belvizeket összegyűjtő vízfolyáson az apadás. Másodpercenként 10 köbméter víz zúdul a Tiszába, de a főcsatorna gátjai mentén a nagy vízterhelés miatt még szükség van a másodfokú készültség fenntartására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiraboltak egy kisboltot Budapesten

Kiraboltak egy kisboltot a főváros XIII. kerületében, a Váci úton péntekről szombatra virradó… Tovább olvasom