Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Árvíz - Áradnak a Kőrösök

Áradnak a Körösök; a Fekete-Körösön Antnál szerda késő délután lép életbe árvízvédelmi készültség - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Kettős-Körös vízszintje szerda késő délután haladja meg az elsőfokú készültségi szint elrendeléséhez szükséges magasságot. A hegyvidéki vízgyűjtőkön lehullott csapadék miatt árhullám indult el a Sebes-Körösön, és a Berettyón is. Ezeken a folyókon, valamint a Kettős-Körösön a vízszint magassága várhatóan a hétvégén éri el a készültségi szintet.

A megyében a belvízzel elöntött területek nagysága változatlanul 13 530 hektár, amelyből 6 440 hektár a vetés.

Az igazgatóság tíz védelmi szakaszából továbbra is kilencben védekeznek. Másodfok mellett a gyomai, a holt-sebes-körösi valamint a Fekete- és a Fehér-Körös közötti területen, míg a többi helyen a legalacsonyabb készültségi szinten küzdenek az elöntések ellen.

Egy nap alatt a működő 14 szivattyútelep kétmillió köbméter vizet emelt át a befogadó folyókba és csatornákba.

Az önkormányzatok közül továbbra is Dévaványa, Kamut, Kondoros, Körösladány és Szarvas tart fenn elsőfokú belvízvédelmi készültséget.
A meteorológiai előrejelzések szerint csütörtökön a vízgyűjtőkön kettő, másnap pedig hat milliméter esőre lehet számítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apad a Sajó, Hernád, Zagyva, Tarna

Megkezdődött az apadás a Sajón, a Zagyván, a Tarnán, valamint a Hernád felső szakaszán - mondta… Tovább olvasom