Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Arthur király (King Arthur)

A történészek évszázadokon keresztül azt gondolták, hogy az Arthur-mondakör csak mítosz, de bebizonyosodott, hogy Arthur valóságos szereplője volt az 5. századi Britannia történelmének, hogy a legendás figura mögött valódi személy rejlik, aki a privát élet utáni vágy és a közösség iránti kötelességtudat között hányódott.
rendező: Antoine Fuqua

forgatókönyvíró: David Franzoni
operatőr: Slawomir Idziak
jelmeztervező: Penny Rose
zene: Hans Zimmer
vágó: Conrad Buff, Jamie Pearson

szereplő(k):
Clive Owen (Arthur)
Ioan Gruffudd (Lancelot)
Mads Mikkelsen (Tristan)
Joel Edgerton (Gawain)
Hugh Dancy (Galahad)
Ray Winstone (Bors)

A film sztorija

Arthur, aki a Római Birodalom legészakibb védvonalának őrzésére kirendelt sereg vezére, alig várja, hogy elhagyja Britanniát, és visszatérjen Róma biztonságos falai közé. Ám mielőtt elhagyná a szigetet, lovagjaival együtt még egy utolsó nagy megbízást kell teljesítenie, aminek során ráébred, hogy ha Róma elveszik, Britanniának szüksége lesz egy vezérre, aki betölti az űrt - valakire, aki nemcsak a szászok fenyegető támadásától védi meg az országot, hanem megmutatja az utat egy új korszak felé. Arthurnak Merlin, a brit csapatok vezetőjének segítségével, valamint a gyönyörű és bátor Guinevrával az oldalán, kell megtalálnia az erőt önmagában, hogy elfordítsa a történelem kerekét.

Az Arthur király című filmben a történelem egyik legnagyobb legendája elevenedik meg izgalmas kalandok, különleges látvány és lenyűgöző csatajelenetek közepette. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - maktub

"Az Arthur király valódiságot ígér, címszereplőjét mégis túlmitizálja,
Lancelotot és Guineveret pedig inkább a tini-magazinok címlapjára, mint a hősök panteonjába szánja. A csatajelenetek az erőszak szigorú szűrése révén szintén nem tudják erősíteni a hitelességet, ellenben a film második felében már kínálnak annyi látványosságot, ami képes valamelyest fenntartani az érdeklődést. A cselekmény a töredezett kezdetek után valamelyest kezd összeforrni, és az események folyamatos pergése biztosítja, hogy a fennmaradó részt ásítás nélkül üljük végig."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bulizz Parisban!

Hilton kisasszony hamarosan megnyitja első klubját, Club Páris néven, szilveszter éjszaka! Tovább olvasom