Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Ártatlanul haltak, ezrek kísérték utolsó útjukra őket

Kedden délután eltemették a Pest megyei Tatárszentgyörgyön a múlt heti kettős gyilkosság két áldozatát. A szertartásra több ezren gyűltek össze a helyi temetőben. A 27 éves apát és négy éves kisfiát egy koporsóban helyezték végső nyugalomra.
A szertartás délután egy órakor kezdődött meg, az eseményen közéleti személyiségek, művészek és a parlamenti pártok mindegyike képviseltette magát. A temetésen a 100 tagú cigányzenekar hegedült. Tatárszentgyörgyön múlt hétfőn hajnalban ismeretlen felgyújtották egy helyi család házát, az épületből menekülőkre pedig egy vadászfegyverből tüzet nyitottak. Az apa és 4 éves kisfia nem élte túl a támadást.


Korábban:
Több ezer emberre számít a rendőrség kedden Tatárszentgyörgyön, ahol végső nyugalomra helyezik az egy héttel ezelőtti támadás két áldozatát. Keddre Ármós Sándor megyei főkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el a közeli Dabason és Örkényben is. Tatárszentgyörgyön már napok óta érvényben van a szigorúbb ellenőrzés.
Az egyenruhások feladata lesz a temetésre érkezők parkoltatása és a közlekedés fenntartása is.

Ezért azt kérik, hogy az autósok a Kossuth Lajos utcában a temető környékén, a Szabadság téren vagy a Peszéri úton a sportpálya környékén rakják le járműveiket.

Tatárszentgyörgyön múlt hétfőn hajnalban ismeretlen felgyújtották egy helyi család házát, az épületből menekülőkre pedig egy vadászfegyverből tüzet nyitottak. Az apa és 4 éves kisfia nem élte túl a támadást.

Eltemették a tatárszentgyörgyi áldozatokat, apát és kisfiát, akiket a település szélső házában menekülés közben lőttek agyon. A Győr-Moson-Sopron megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat is lerótta kegyeletét a temetés helyszínén, Győrből körülbelül százan vettek részt a szertartáson.

Estére, mire hazaértek, még az égiek is siratták az áldozatokat, akiknek ki tudja, miért kellett meghalniuk. Horváth Attila, a győri és a Győr-Moson-Sopron megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke elmondta, senki nem érti, miért történhetett meg  ez a szörnyűség, s együttérzésüket fejezték ki azzal, hogy Győrből századmagukkal osztoztak a család fájdalmában. Az elnök szerint legalább tízezren lehettek a temetőben, - politikusok, színészek, ismert emberek, s a 19 megye kisebbségi önkormányzatának képviselői is lerótták kegyeletüket.

Orsós Sándor negyedmagával képviselte a győrsági telepen élő családokat, s úgy vélte, a néma gyász, a visszafojtott szavak a gyűlölet elutasítását, s a családdal való együttérzést jelképezték. Apát és négy és fél éves kisfiát egy koporsóban helyezték nyugalomra.  Együtt éltek, együtt szerettek, együtt haltak meg, s immár örök álmukat is együtt alusszák a tatárszentgyörgyi temetőben, ahol szinte bizonyos, hogy a sírjukon mindig lesz virág…

Harcsás Judit

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbantással fenyegetőzve rabolt ki egy takarékot

Robbantással fenyegetőzve rabolt ki egy takarékszövetkezetet egy férfi még hétfőn Székesfehérváron.… Tovább olvasom