Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Argo

Fekete Versace öltönyben és csúcstechnológiával felszerelve érkezik Magyarországra az az "ügyintéző", akit a szakmájában csak a Tejesembernek hívnak. Feladata, hogy egy titokzatos ókori kincset kell megtalálnia. A munka hamar élete legnehezebb küldetésévé válik. Nem számolt néhány zavaró tényezővel: Balogh Tibivel, és ex-biztonsági őrökből álló csapatával, akik szintén szemet vetettek a kincsre.
rendező: Árpa Attila
forgatókönyvíró: Trunkó Bence, Huszár Péter
operatőr: Christoph Vitt
zene: Nemes Csaba
vágó: Váradi Zoltán

szereplő(k):
Kovács Lajos (Balogh Tibi)
Oszter Sándor (Tejesember)
Görög László (Tézeusz)
Nagy Feró (Profi)
Ruttkay Laura (Kun Katalin)
Jáksó László (Krumpli)
Mucsi Zoltán (Sofőr)
Csuja Imre (Traktor)
Scherer Péter (Bodri)
Steiner Kristóf (Orfeusz)
Honti György (Héraklész)

A film sztorija

Egy kétezer éve, Magyarországon elrejtett római kincset hajszol három különleges kincsvadász csapat. A szupertechnikával felszerelt külföldi műkincscsempészek, a lecsúszott biztonsági őrökből verbuválódott agresszív, ámde primitív szerencsevadászok, és azok a hőseink, akik között megtalálható az ógörög-latin szakos bölcsészhallgató, a kiugrott fiúzenekar-tag és Héraklész. Ezen kívül sok karakter színesíti a cselekményt, akik így-vagy úgy belebonyolódnak a kincsért folyó harcba.

Hőseink keresztül-kasul bejárják Magyarországot, és közben a cselekmény szálai is találkoznak, átszövik egymást. A mesés kincs nyomára két tárgy vezet, egy barbár fejedelem palástja és egy római centurió naplója.

A biztonsági őrök Balog Tibi, egy kirúgott rendőr vezetésével, egy leselejtezett páncélautóval Balaton felé veszik az irányt (tévesen). Náluk van a napló szövegét tartalmazó pergamentekercs, amit a Történeti Múzeumból loptak el. Problémamegoldó képességük csekély, vagyis lépten-nyomon lövöldözni kezdenek. Kiváltképp titkos fegyverük, Pszichó , aki egy szót sem szól egész film alatt, és még a társai is félnek tőle.

A profi műkincscsempészek birtokolják a másik útjelzőt, a palástot. Megbízójuk, egy angol műkincskereskedő. Mozgó bázisuk egy kamion, amelynek a hátsó, tanker részében kialakított multimédia-központ a legfőbb támaszuk. Műholdas kapcsolat, lehallgatás, nyomkövetés számukra nem probléma. Mivel azonban a dákok útvonalát követik végig Magyarországon éppen a csúcstechnika válik feleslegessé.

Tézeusz, Orfeusz, Héraklész – az Argo fantázianevű kopott kisbuszban – és a hozzájuk csapódott újságírónő nem rendelkezik nyomravezető tárggyal, viszont velük van a tudás. Náluk a gyakorlati érzék teljes hiánya okoz fennakadásokat, illetve az újságírónő, akivel a fiúk enyhén szólva nehezen találják a hangot. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - efes

"Ha lenne egy kapcsoló a fejünkön, ami arra szolgálna, hogy egy kattintással kiiktathatnák fejünkből minden korábbi mozgóképélményt, az Argot minden bizonnyal markáns, de szerethető ízesítésű termékként üdvözölhetnénk a honi filmgyártás asztalán. Az akció-filmvígjáték, mint műfaj amúgy sem szívesen, és főleg gyakran gyakorolt műfaj idehaza, hirtelen a Bujtor-féle Ötvös Csöpi filmeken kívül más nem is nagyon jut eszembe, legalább újra van ilyen. Virágozzon azonban ezer virág és találjon mindenki e színes csokorban neki tetszőt. Sokan vannak, akik a VV-sagát figyelemmel követték, azok ezt a filmet is fogják szeretni. Hiszen hasonló, közülük-közülünk való csákókról szól ez az inkább vaskos, mint finom intellektuális humorral, nagyrészt argóban, tolvajnyelven, gengszterszlengben elbeszélt történet."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja

IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befejeződött a késői szüret

A szokásosnál két-három héttel később kezdődött megyénkben a szüret. A termelők elégedettek… Tovább olvasom