Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Áremelés

és kibővített lomtalanítás

Árengedményt nem adott, de a lomtalanítás kibővítését megígérte a Rekultív kft. a rábaközi polgármestereknek. Mihályiban találkoztak a községvezetők és a cég képviselői.
A rábaközi polgármesterek többsége nem ért egyet a Rekultív kft. áremelési javaslatával. A cég 17 százalékkal emelné a szemétszállítás díját, ami a településvezetők számára elfogadhatatlan (Kisalföld, 2006. december 15.). Az év végén egyeztettek a Rekultív vezetői a polgármesterekkel Mihályiban.
Pap Lajosné, a találkozót kezdeményező házigazda polgármester a Kisalföldnek elmondta: legnagyobb eredménye az összejövetelnek, hogy személyesen is megismerhették a Rekultív kft. új ügyvezető igazgatóját.
– Célunk az volt a megbeszélésen, hogy a szolgáltatás díjáról egyeztessünk. A cég vezetői azonban nem engedtek ebből, viszont a szolgáltatást kicsit bővítették – tájékoztatott Pap Lajosné. – Az évenkénti lomtalanítás eddig 100 literig ingyenes volt családonként, most ezt 200 literre emelték fel. Sok minden szóba került persze az összejövetelen. Én például azt is elmondtam, hogy eddig nem volt jellemző a szolgáltatóra ez az ultimátumszerű áremelés. Korábban mindig tudtunk egyeztetni, remélem, hogy ez a gyakorlat a jövőben visszatér.
Takács Lajos, Dénesfa polgármestere szerint az önkormányza- tok három év múlva tudják igazán érvényesíteni érdekeiket.
– Teljesen új rendszer épül ki a hulladékgazdálkodás terén – mondta. – Megyénkben is európai uniós támogatással valósul meg a nagytérségi projekt, a rendszer az önkormányzatok tulajdonában lesz. Azaz három év múlva lesz lehetőségünk arra, hogy olyan szolgáltatót válasszunk, amelyikkel az együttműködés megoldható lesz. Jelenleg ugyanis kiszolgáltatottak vagyunk, amit a mihályi megbeszélésen is elmondtam. A következő három évben meglátjuk a Rekultív hozzáállását a kérdéshez, de a döntés a mi kezünkben lesz. Az is előfordulhat, hogy az önkormányzatok maguk alakítanak céget, mely a rendszert működteti. Úgy vettem észre, hogy a polgármester-kollégák is egyetértettek ezzel a véleménnyel. A Rekultív igazgatója úgy nyilatkozott, hogy az árból engedni nem tud, de felajánlotta az évenkénti lomtalanítás kibővítését.
Takács Lajos szerint eredményes volt összességében a megbeszélés, hiszen meggyőződtek arról, hogy a Rekultív „tarsolyában is lehet engedményeket keresni”.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petárdától égett ki egy épület

Még keresi a rendőrség azt az ismeretlent, aki petárdával gyújtott fel egy vályogházat szilveszter… Tovább olvasom