Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Arccsontja törött: iskolát népszerűsíteni jött a 17 éves fiú

Súlyos testi sértés miatt indult eljárás egy 17 éves karancslapujtői fiú ellen, aki hétfőn úgy megütött az iskolában egy középiskolás vendégdiákot, hogy annak eltörött az arccsontja. A gimnazista és társai egy prezentációs órára érkeztek a településre, hogy iskolájukat hirdessék a továbbtanulóknak.
A Nógrád megyei Karancslapujtő általános iskolájába négy gimnazista érkezett, hogy egy bemutató órán elmondhassák és bemutathassák, miért érdemes az ő iskolájukban továbbtanulni.

Az óra után, a szünetben az egyik 17 éves gimnazista diák vitába keveredett az iskola egyik 15 éves tanulójával, aki elment az iskolából, és segítségül hívta 21 és 17 éves testvéreit. A 17 éves rokon az iskolába érve a lépcsőházban számoltatta el a vendégeket, majd az egyiket úgy megütötte, hogy eltörött az arccsontja. A veszekedőket az egyik tanárnő többször is megpróbálta megfékezni, de nem sikerült neki.

A verekedőt a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra állították elő, ahol mindent bevallott.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. kisalföld2 2009. január 29. 19:28
  „És mi van ha a másik is cigány volt? Remélem jó kis balhé lesz belőle.:) Vandetta”
 • 27. bartis 2009. január 29. 18:16
  „Kedves Gabika 22

  Nem az olyanokkal van baj mint TE,aki hagyományörző,kulturált és beilleszkedett életet élt,mert hasonló barátaim vannak,akiknek sokat köszönhetek.De sajnos az arány! És a brutalitás az,ami nem türhető tovább.
  Gyerekként én is megdézsmáltam a kerteket,és bár nem vagyok rá büszke,de akkor jó csínynek tünt.
  Szóval ha lopnak is egyesek,vagy rabolnak,a brutális gyilkosságokra nincs magyarázat.De hangsúlyozom,mindkét oldalon vannak a társadalomba nem illő egyedek,amit egyik oldalról sem tolerálhatunk.
  A továbbiakban ne beszéljünk nemzetiségekről,csak bünözőkről!
  -kérdés: -akarjuk-e hogy példát statuálva kapjanak méltó büntetést?
  _akarjuk-e hogy senki bünöző ne bújhasson nemzeti,faji,vallási indok mögé?
  _akarjuk-e hogy a szabálysértés nem 20 ezer hanem 1 forint alatt legyen?
  Béke lesz és egyetértés ha mindez értő emberekre talál,sajnos a vezetőség mindezt nem így látja.Úgy gondolom hogy megint a politika és azokban bünöző elemek szánt szándéka összeugrasztani a nemzeteket(-oszd meg és uralkodj-).Rajtunk múlik hogy fellépünk-e közösen a bünőzés ellen,legyen bármilyen szervezet vagy mozgalom.

  Adjon az Isten kitartást mindnyájunknak!”
 • 26. Hungoj 2009. január 29. 11:36
  „Az ember agya fölforr. Persze le kell hűteni! Szerintem tudatosan csinálják azt hogy a cigány bűnözőket megélhetésiként nem bántják. Lovat adnak alájuk. Sajnos a böcsületesek oly kevesen vannak hogy hangjuk alig hallható. Azt hisszük nincsenek is, pedig akadnéhány. Tovább hátrálni nem lehet! Gyáva népnek nincs hazája!
  Azért okosan! A hatalom tudatosan mozgatja a szállakat. Miért nincsenek meg a lövöldözések, a gyilkosságok elkövetői? Miért kiabál az szdsz egyfolytában? Bűnös nép vagy! Rasszista, antiszemita, fasiszta. Vedd tudomásul, sok időd már nincs. Szaporodik a kisebbség lent is, fönt is. Te pedig fogysz. Tehát több tettet, s kevesebb szöveget! No persze azért, lámpásnak lenni fontos!”
 • 25. streber 2009. január 29. 10:12
  „Gabika22!

  Örültem, hogy végre valaki megszólalt a sajnos kevés kivétel közül. Ha minden cigány otthon, saját környezetben őrizné a hagyományait, viselkedési szokásait, akkor a magyar öntudat sem vonulna utcára. De sajnos ez nem így van. És sajnos "vezetőink" elég rosszul kezelik ezeket a helyzeteket (is). Olyan ez, mint az iskolában. Az "új diák" próbál alkalmazkodni a többséghez, az ő életvitelükhöz, viselkedésükhöz, hogy befogadják, elfogadják, később becsüljék is. De egy magyar ember számára pl. az utcán kiabálás, a "vért vérrel" elv eltúlzott alkalmazása soha nem lesz elfogadható.Llássuk be, hogy ezen a földön a Magyar a többség, a cigány aza "új diák".
  A Gárda nem más, mint egy magyar összefogás a többségi kultúra érdekében. A cikkhez kapcsolódva a gimnazista srácok is toborozhattak, összefoghattak volna, mint a lelkében sértett srác és testvérei, megverhették volna őket. De nem tették, mert más a kulturájuk, tudatában vannak jogaiknak és kötelességeiknek. Mi ne féljünk a cigány "összefogástól"? A satisztikák alapján nekünk több okunk van félni. A saját Hazánkban!!! Nem érzel ellentmondást? Tudom, nem foglak meggyőzni, nem is állt szándékomban, ez is csak egy vélemény. És megnyugodhatsz, neked nincs okod félni.
  Szebb Jövőt!”
 • 24. Gabika22 2009. január 28. 20:28
  „Viperetta335!
  Szia! Nos, egy picit meghökkentem olvastam hozzászólásod! Részben igazad van - részben nem!
  Nos én is cigány vagyok és igenis tartjuk és műveljük a cigány hagyományinkat! Azért mert az utcára nem visszük ki, pl. boltban nem beszélünk cigányul, vagy akármi...de itthon a családdal minden egyes hagyományt őrzünk. Legyen az cigány nyelv, viselet (természetesen azt az utcán is, hosszú szoknya nem a cirádás keroj :D, hanem elegáns - szolid hosszúszokny, férfiak elegáns, szabadidőruha mentesen:D), szokások, ételek-italok. Nem az életemet szerettem volna - szeretném bemutatni, csak végre azt megértetni veletek, hogy ne általánosítsatok! Igenis mi is elítéljük az ilyen-olyan módon-körülmények közt élő cigány-nem cigány embereket, a bűnözőket és stb...stb... És szerintem ezen egy magyar gárda nem segíthet, mert 1 abból csak állandó tömegverekés lenne, 2 bántanák a normális cigányokat is (nem egy példát hallottam erről), hisz általánosítanak. Köszönöm, hogy végigolvastátok, minden jót nektek!”
 • 23. Kiskun 2009. január 28. 12:39
  „Nem szeressük a pirézeket itten nálunk!!!”
 • 22. MTT 2009. január 28. 08:20
  „Úgy nézem, lassan fékezhetetlen lesz az iskolai erőszak. Nem hiszem el, hogy valami elrettentő büntetést , miért nem lehet kiszabni?”
 • 21. streber 2009. január 28. 08:18
  „Arra azért kíváncsi lennék, hogy ha esetleg a látogató diákok visszaütöttek volna, miről is szólna ez a cikk?”
 • 20. Moricka 2009. január 28. 05:13
  „A híreket olvasva ,iskolától ,orvosi rendelőig...stb,vigyázni kell,nehogy kritikaával illessük cigány kisebbségünk, állandó rasszizmustól szenvedő tagjait !
  Mert Ők,vagy sírnak ,vagy ütnek !
  Cigány kisebbségünk tagjainak átlagsúlya ,kb:100 kg !
  (Ez az állandó éhezéstől van ,ezért rendszeres segílykében részesülnek ! )”
 • 19. baake 2009. január 28. 03:51
  „Ez a cikk is erősen sejteti, hogy egy kicsit sötétebb bőrű társaság követett el bűncselekményt. Még hogy nem kell Magyar Gárda?? Ilyen esetekért már megéri fent tartani az alapítványt. A kisebbség szavazata elég sokat ér a választások idején (ha már abból indulunk ki, hogy a segélyek jogosságáról és a feketemunka visszaszorításáról még mindig nem született egy valamirevaló törvény), ezért is próbál fellépni a kormány a Gárda ellen.”
 • 18. iwiw 2009. január 28. 00:05
  „Szerintem norvégok. Ugyanúgy, mint a szegeden megereszkedett 9 éves kislány D:D:D:D:
  http://weores.blogspot.com”
 • 17. Szilágyi_Zsolt 2009. január 27. 23:43
  „Túrabakancs, nem éred te meg azt, hogy a Lauder Javnét jöjjön népszerűsíteni valaki a karancslapujtői általános iskolába. :) Mózeshitű barátaink orwelli módon képzelik ám el az általuk oly szívesen lobogtatott "egyenlőek vagyunk" elvet: persze, minden ember egyenlő, de a kiválasztottak egyenlőbbek a többinél. Vagyis mi kezeljük egyenlőként a cigányság arra rá nem szolgáló részét is, ne különböztessük meg őket kátrányosan, vegyüljünk velük, csináljunk mindent közösen: "éljünk" velük együtt, járjunk velük egy iskolába, dolgoz... bocsánat, majdnem elvesztettem a komolyságomat. :) Szóval az kéne, hogy mi álljunk a hímvessző csutorás végéhez, míg ők elegáns budai villákban, tágas pesti bérlakásokban élnek, és szigorúan zárt, elit iskolákba járatják gyermekeiket. Így alkalmazzák ők a "kezeljünk minden embert egyenlőként" című liberális dumát.”
 • 16. Túrabakancs 2009. január 27. 22:53
  „Remélem egyszer bekövetkezik az, hogy egy kokszos ver fejbe egy kampósat,
  akkor majd megváltozik az SZDSZ-véleménye a Gárdáról! :) Pedig előbb utóbb
  ők is sorra fognak kerülni, hiszen vagyon főleg náluk van, tehát a cigóknak
  jól jön majd egy kis extra muníció. Már várom ezt a hírt...”
 • 15. viperetta335 2009. január 27. 21:47
  „Még jó,hogy a tanárnőt is nem gyepálták el...
  Aztán le ne merje írni az újság ám,hogy cigányok...Nálunk valakit cigánynak nevezni akkor szabad,amikor a nemlétező "cigány kultúráról" beszélgetnek egyes lilagőzös szociológusok.
  Cigányéknál általános szokás,hogy ha valakit a családból sérelem ér,testületileg kivonulnak igazságot osztani.Egyáltalán nem lényeges,hogy esetleg a családtagnak nem volt igaza,azt se feltételezik,hogy hazudik,a lényeg a bunyó,lehet menni balhézni.Ezt piszkosul élvezik.
  Nyilván az is az ő malmukra hajtja a vizet,hogy aztán mindig megjelennek az ilyen eseteknél a nagyon humánus véleményezők,akik elmondják,milyen szemetek vagyunk mi,akik szidjuk a cigányokat.Mert ugyebár nincsen cigánybűnözés.Dehogy.Szemét magyarok vannak,akik bántják ezeket a jobb sorsra érdemes,kedves embereket.
  De a Gárda nem vonulhat fel,mert az nagyon rasszista.”
 • 14. sailor 2009. január 27. 21:25
  „Sajnos ez van.És durvulni fog,mi meg mindent benyelünk.Én a magam módján bojkotálom őket,nem dolgozok nekik. Ezt kéne tenni minden magyarnak,a kormosok építsenek fel maguknak dolgozó,önellátó társadalmat.”
 • 13. jockey 2009. január 27. 21:10
  „Ebből az esetből is tisztán látszik, hogy jelenleg Magyarországon minden baj okozója a Magyar Gárda, na meg az ellenzék. Kíváncsi vagyok, Killer István mit szól az esethez?”
 • 12. thermoline 2009. január 27. 21:09
  „Lovasbandi:))))”
 • 11. mecsoka 2009. január 27. 20:10
  „Szilágyi_Zsolt!
  Tökéletesen összefoglaltad a lényeget!”
 • 10. k 2009. január 27. 20:00
  „Ezek svédek. :)”
 • 9. Cancer 2009. január 27. 19:45
  „A "17 eves rokon"-nak nem iskolaban kellett volna lennie?...
  AAAAAAA, tuti nem ciganyok voltak”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogtak a rendőrök négy bankautomata rablót

Magyarország - Elfogtak a rendőrök négy férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy bankautomatákat… Tovább olvasom