Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Aranyeső jó borokra

Valóságos aranyeső hullott a tavalyi napfénydús nyár után a pannonhalmi borvidéki borversenyen. A vasárnapi eredményhirdetésen a felpéci kultúrházban kiosztottak 3 nagyaranyat.
Egy-egy nagyarany jutott a borvidéki borversenyen dr. Vaszari László és a Szőllősi Pincészet chardonnay-jére, illetve a Szőllősi Pincészet sauvignon blanc-jára. Dr. Vaszari Lászlónak azonban a „rendes" aranyakból is jutott rendesen: olaszrizling, királyleányka, zefír és chardonnay szőlőből erjesztett borát is erre érdemesítették. Két-két aranyat kapott még a Szőllősi Pincészet (chardonnay, sauvignon blanc), Soós Péter (cabernet sauvignon és ennek roséja), Deé Géza (chardonnay, tramini). Olaszrizlingjéért egy-egy aranyat kapott a Csizmazia Dinasztia Borászat, Bácskainé Varga Szilvia, Babarczi László, Nagy Géza, szürkebarátjáért Soós Lajos és a Hangyál család, rajnai rizlingjéért Szemenyei Gyula.

Dr. Vaszari László, a Pannonhalmi Borvidék Hegyközsége tanácsának elnöke érdeklődésünkre elégedetten nyilatkozott a borvidék 2003-as évjáratú borainak minőségéről.

„Mára elértük, hogy kezelési hibás bor nem is kerül a bírálók elé, a minőség elsősorban az évjárattól és az alkalmazott technológiától függ."
Így például a Pannonhalmi Főapátság, Németh Endre, Soós Lajos és a saját pincészete eredményességét is a technológiai fejlesztésekkel magyarázza.

– A területfejlesztési tanácshoz két éve beadott nyertes pályázatom segítségével borpalackozót építettem, amelybe hamarosan megérkezik a gépsor – mondta el. A berendezés óránként 1500 palack előállítására képes. A szőlősgazda az első évben húszezer, később ötven-százezer palack értékesítésében bízik. Egyelőre a felvevőpiac belföldi, de nem mond le a külpiaci térhódításról sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés a munkanélküli, de kevesen is dolgoznak

Igaz, hogy viszonylag kevés a munkanélküli Magyarországon, de a lakosság arányához mérten kevesebben… Tovább olvasom