Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Áramszünet a Bakonyban

Győr-Moson-Sopron - A hétfő hajnali szélsőséges időjárás miatt 89 település maradt áram nélkül a Bakonyban. Megyénkben 13 falut érintett az üzemzavar, amit estére az E.ON munkatársai megfeszített munkával helyreállítottak.

Megyénkben 13 települést érintett a szélsőséges időjárási viszonyok miatt hétfő hajnalban kezdődött áramszünet, de a helyreállítási munkákat Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Fejér megye településein is meg kellett oldani. A helyenként orkánerejű, 90–105 kilométer/órás szél s az úgynevezett tapadó hó miatt több helyen megrongálódott az elektromos hálózat, vezetékek szakadtak le, mivel fák dőltek azokra. Ezért tegnap délelőtt három megyében 89 településen, mintegy 23 ezer fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás. Megyénkben Bakonygyirótot, Bakonyszentlászlót, Felpécet, Fenyőfőt, Jánossomorját, Kajárpécet, Mezőörsöt, Pázmándfalut, Ravazdot, Sikátort, Szerecsenyt, Tényőt, Veszprémvarsányt érintette az áramszünet, de többségükben délutánra már helyreállt a szolgáltatás, estére pedig mindenhol.

– Az lett volna a nagyobb gond, ha még egy éjszakát fagyoskodva kell tölteniük az embereknek – mondta el lapunknak Sebestyén Vince, Bakonyszentlászló polgármestere. Ugyanis nemcsak világítani, fűteni sem tudtak azokon a helyeken, ahol gázzal oldják ezt meg. Márpedig ez így van a falu lakásainak nagy részében, a közintézményekben is. Ezért az iskolában rövidebb volt a tanítás, az idősotthonban egy cserépkályhával biztosítottak meleget. A polgármesteri hivatalban viszont – mivel sem a számítógépek, sem a telefonok nem működtek – nem volt félfogadás. A polgármester szerint sokat segített, hogy Pannon-Víz aggregátorral és átemelővel megoldotta a víz- és a szennyvízszolgáltatást is, s mivel délután már volt áram, a hűtők, a fagyasztók is átvészelték a szünetet.
Németh Csaba, Veszprémvarsány polgármestere szintén arról számolt be, hogy sok házban áram hiányában nem volt fűtés, de szerencsére mivel az iskolát nemrég szigetelték le, ott így csaknem húsz fok volt még délelőtt. „Persze volt hajnalban hó meg szél is, de télen ez nem számít rendkívüli időjárásnak, a szolgáltatónak foglalkoznia kellene az elöregedett vezetékekkel" – állítja a faluvezető.


Korábban:
Az éjszaka folyamán az óránkénti 100 kilométeres szélben fák dőltek a vezetékekre és okoztak vezetékszakadásokat. Megyénkben Pázmándfalun, Mindszentpusztán, Jánossomorján és Tényőn nincs áram.

Győr-Moson-Sopron megyében az áramszünet négy települést érint: Pázmándfalut, Mindszentpusztát, Jánossomorját és Tényőt.

Az E.ON munkatársai nagy erőkkel dolgoznak a szélsőséges időjárási viszonyok miatt hétfő hajnalban bekövetkezett üzemzavar helyreállításán Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében - tudatta a kisalfold.hu-val az E.ON Hungária Kommunikációs Osztálya.

A helyenként orkán erejű szél (90-105 km/h) és az ún. tapadó hó miatt több helyen megrongálódott az elektromos hálózat, vezetékek szakadtak le. Az áramszolgáltató szakemberei éjszaka óta dolgoznak a terepen, folyik a műszaki kárfelmérés és a helyreállítás.

A társaság felvette a kapcsolatot a katasztrófavédelemmel, átcsoportosított erőforrásokat és dolgozik azon, hogy minél előbb helyreálljon a folyamatos szolgáltatás az érintett fogyasztóknál.

Az E.ON a sajtó bevonásával, az ügyfélszolgálatán keresztül és a honlapján is folyamatosan tájékoztatja a lakosságot és a közvéleményt a helyreállítási munkálatokról - zárult a közlemény.

Komárom-Esztergom megye három településén - Csatkán, Bakonybánkon és Vérteskéthelyen - nincs áram, mert kidőlt fák leszakították a vezetéket. Részleges áramkimaradás van Ászáron, Tatán, Kisbéren és Szákszenden.

Olvasóink írták

 • 10. albatrosz 2009. február 11. 01:34
  „Egy nagy szart! Rablómesét a csipkéstehénről én is bármikor elő tudok adni! Az E.ON vagy ki, fizessen! Minek jött ide? Nekünk jó volt az ÉDÁSZ! Akkor is voltak bajok, de megoldodtak! TakarodjonazE.ON,nekünk nem kell!”
 • 9. Imcsi 2009. február 10. 14:38
  „Hogy emiatt Neked 5-6 órát kell várakoznod, az meg a te problémád!”
 • 8. Löw 2009. február 10. 11:05
  „Ha repülöjegyet váltok,mondjuk Ausztráliába,- engem bizony nem érdekel,hogy a légitársaság miért nem tudta idöben feltölteni a kerozin tartályokat.
  A jegyet megváltottam: a többi már az ö problémája.”
 • 7. Imcsi 2009. február 10. 07:53
  „Aggregátort ne a fogyasztókkal vetess, hanem a szolgáltatóval, akinek addig kéne azt működtetni, amíg helyre nem állítja a szolgáltatást!”
 • 6. raffy2 2009. február 09. 21:52
  „na igen,ha az e-on többet fordítana a fejlesztésekre,akkor nem érné őket váratlanul ha esik a hó.de fejlesztésre szart sem költenek,vagy ha igen akkor nagyon minimális összegben.és ez a cég szolgáltat?és még csodálkoznak is,hogy januárban vagy februárban esik a hó!mert még ha ilyen augusztusban történne,akkor megérteném.ezek is hülyének nézik az embereket.”
 • 5. Judytka 2009. február 09. 20:48
  „Putyilovnak igaza van!”
 • 4. Putyilov 2009. február 09. 19:27
  „Én meg annak örülnék,ha az E-on azt csinálná,amiért számláz.
  Szolgáltasson!!!”
 • 3. zsiros 2009. február 09. 19:27
  „Az express.hu-n vannak generátorok,meg aggregátorok.Tessék venni,nekem már van,s ha ritkán is de kell.Mindenre fel kell készülnünk!!!!”
 • 2. mat 2009. február 09. 14:17
  „Jánossomorja bizonyos részein valóban nem volt villany. Tegnap este 21 óra körül elment, majd ma délelőtt 11.20 órakor helyre állt az áram szolgáltatás a Liszt Ferenc útca környékén. Mindez nem lenne probléma, de a településnek ezen a részén a tegnapinál kisebb szél esetén is gondot okoz az áramszolgáltatás. Akiket érintett a dolog annak nem volt régen az ez előtti áramszünet, ami 24 órásra sikerült. Ahol csak gázfűtés van eléggé nagy gondot jelent, főleg, ha a családban esetleg még baba is van. Örülnénk, ha az E-on. nem a baj után menne, hanem megelőzné azt.”
 • 1. marju 2009. február 09. 13:57
  „az lehet, hogy nincs ebben a 4 faluban sem, de Győrságon sincs villany.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákok dúltak Vértesszőlősön, az eredeti csontok sértetlenek

A rendőrség korábbi tájékoztatásával ellentétben nem a vértesszőlősi előember maradványait rongálták… Tovább olvasom