Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Áram a Tóth Antal utcából

Sopron Horváth Ferenc– Feleslegesen aggódnak a környéken lakók, az áramot a Tóth Antal utcából biztosítjuk az épülő Erzsébet-kerti új oktatási központ mqködéséhez – mondta Fekete József, az egyetem mqszaki főigazgató-helyettese. Az épületben szeptemberben már tanítanak.
Az Erzsébet-kert szomszédságában, a volt kertészet helyén épül fel a Nyugat-Magyarországi Egyetem új oktatási központja. A telekhatáron lévő lakóparkban élők az építkezés láttán megijedtek, attól félnek, hogy az áramot földkábelen tőlük vezetik el, megsértve a védett gesztenyefákat.
– Szó sincs erről – válaszolta a Kisalföld érdeklődésére Fekete József. – Az áramot – légkábelen – a Tóth Antal utcából biztosítja a kivitelező, nemcsak az építkezés idejére, hanem a központ mqködetéséhez is. Nekünk a park és a fák védelme nagyon fontos, ezért még véletlenül sem végeztetünk olyan munkát, amely kárt okozna az Erzsébet-kertben. A nyolc tantermes épületet – amelyben előadók lesznek és ide költözik az idegen nyelvi lektorátus is – szeptemberben adják át a kivitelezők. Már elkészült a sáv- és cölöpalapozás, ezután következhet a szerkezetépítés. A beruházás PPP-program keretében 721 millió forintba kerül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Interjú Nádas Péter íróval

Belátható időn belül akár újabb magyar író is megkaphatja a Nobel-díjat. Esterházy Péter mellett… Tovább olvasom