Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Apró titkok

A kertvárosok mind egyformán békések, csendesek és rendezettek. Lakóival első látásra minden rendben van...

(Little Children)

Színes, feliratos amerikai filmdráma, 2006

Főszereplők: Kate Wilson, Patrick Wilson, Jennifer Connelly
Rendezte: Todd Field

130 perc
New Line Cinema
InterCom
Mozipremier: 2007. február 15.

A kertvárosok mind egyformán békések, csendesek és rendezettek. Lakóival első látásra minden rendben van, de valójában szinte nincs köztük olyan, aki ne takargatna valami szörnyű, nyomasztó vagy félelmetes titkot. A sok szexuális frusztráció, eltévelyedés, bűn vagy elfojtott vágy közepette Sarah (Kate Winslet) és Todd (Patrick Wilson) - mindketten nemrég házasodtak - most talál csak igazán magára, melyből Todd felesége (Jennifer Connelly) és Sarah férje (Gregg Edelman) semmit sem sejt. Újra felfedezik a kamaszkor szenvedélyét, a szokások hatalmának megerősödése előtti korszak szabadságát és szabadosságát. Igaz, ehhez sok mindent fel kell áldozniuk, amit megfogadtak egymásnak, és sok mindent meg kell engedni maguknak, amitől addig féltek. Hogy ettől kezdve a többiek féljenek tőlük...

INFÓ

Háromszoros Oscar-jelölt mű!
2001 egyik legsikeresebb filmje, az Oscar-jelölt A hálószobában volt. Rendezője, Todd Field ezúttal ismét a részleteknek is különös figyelmet szentelő, kegyetlen humorú filmet forgatott - világsztárokkal.
Bár az alkotás egy jól ismert és sikeres regényen alapul, a rendező és az eredeti regény írója, Tom Perrotta egyetértett abban, hogy a filmnek a saját műfajában, a saját lábán kell megállnia - mintha a könyv nem is létezne.

Tom Perrotta:
"Amikor Toddal dolgozni kezdtünk a forgatókönyvön, azt reméltük, hogy valami újat tudunk kihozni az alapanyagból. Nem megfilmesíteni akartuk a regényt, hanem az ötlet felhasználásával egészen új filmet készíteni. Nekem ez volt a legérdekesebb az egészben. Valaki mással együttműködve újraálmodhattam a történetet, és így a helyzetekben és a szereplőkben is rengeteg újat, új lehetőséget találhattam. Csak abba kellett belenyugodnom, hogy ami elkészül, már nem csak az enyém. Külön-külön egyikünk sem tudta volna azt megírni, amit együtt végül létrehoztunk."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EU-döntés az Irán elleni szankciókról

Jóváhagyták az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei hétfőn az Irán elleni ENSZ-szankciók… Tovább olvasom