Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Apró színjátszók

Kapuváron a városi könyvtárban színjátszó kört szerveztek óvodások és az általános iskolások számára. Az első foglalkozásokon tíz-tizenöt apróság jelent meg.
Koloszár Jánosnétól, a színjátszó kör vezetőjétől megtudtuk: soraikba várják az óvodásokat, a kisiskolásokat, a felsős diákokat is, akik szeretnek olvasni, kedvelik a verseket, fogékonyak az irodalomra és szívesen táncolnak. Terveik között mesék, népszokások, mondák feldolgozása és eljátszása szerepel. A foglalkozások ingyenesek, a gyerekek beiratkozhatnak a könyvtárba, megismerkedhetnek a könyvtár használatával. A kikölcsönzött könyv elolvasása után beszámolnak élményeikről, s ha tetszik a többieknek, eljátsszák az olvasott mesét vagy regényrészletet. Emellett a szakkörvezető tervei között szerepel, hogy megismertesse a gyerekeket a népszokásokkal, melyeket később a színpadon is előadnak majd.
A kör vezetője elmondta: az előadásokhoz a díszletek és jelmezek elkészítését a Rábaközi Művelődési Központ és a városi könyvtár dolgozói vállalták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A határ menti ingázás csak útlevéllel

Burgenlandban dolgozhatnak a megyében állandó lakhellyel rendelkező munkavállalók. További… Tovább olvasom