Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Áprilisban is nőtt a vezetékes szélessávúinternet-előfizetések száma

Áprilisban 1,977 millió vezetékes szélessávúinternet-előfizetés volt Magyarországon, tízezerrel több, mint az azt megelőző hónapban – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb gyorsjelentéséből.

Az NMHH gyorsjelentése a három vezető szolgáltató, valamint alternatív szolgáltatók (jellemzően a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok) önkéntes adatközlésére épül.

A jelentés szerint áprilisban a hagyományos telefonvonalon szélessávú xDSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma az előző havi 803 ezerről, több mint 804 ezerre nőtt. A gyorsjelentésben szereplő legnagyobb kábelszolgáltatók előfizetései áprilisban 768 ezerre emelkedtek. Az FTTx, vagyis optikai szálon nyújtott szolgáltatásnak 232 ezer előfizetője volt a hónap végén.

Így összességében 2011 áprilisában a médiahatóságnak nyilatkozó vállalkozások adatai szerint a vezetékes szélessávúinternet-előfizetések száma 1,805 millió, a teljes piacra vonatkozó becsült érték pedig 1,977 millió volt (márciusban 1,967 millió).

A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók által nyilvántartott vezetékes- és kábeltelevízió-hálózatos hangátviteli csatornák száma összességében csökkent, áprilisban ez az érték csaknem 2,939 millió volt. A teljes hangcsatorna-számon belül a hagyományos vezetékestelefon-vonalak száma a hónapban 2,200 millió (az előző hónapban 2,219 millió), a kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma 633 ezer (az előző hónapban 628 ezer), míg az IP-alapú hangcsatornák száma 107 ezer (az előző hónapban közel 105 ezer) volt.

Áprilisban a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 29,47 darab, a háztartások vezetékestelefon-ellátottsága pedig 60,40 százalék volt. Az előfizetők hagyományos telefonvonalon 346 millió, IP-alapon pedig 92 millió percnyi hívást kezdeményeztek. A vizsgált hónapban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 148,8 perc volt.

Az áprilisi adatok szerint az előfizetők a szolgáltatóváltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében 2004. január óta összesen 621 ezer számot hordoztak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó Péter: a nyugdíjrendszer átalakítása egész Magyarországot érinti

A miniszterelnöki szóvivő szerint a kormányzat és a rendvédelmi dolgozók nyugdíj ügyben is egy… Tovább olvasom