Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Április közepén döntenek újra vizitdíjról

Az eredeti tervekhez képest egy hónappal később, április közepén dönthet a szaktárca a vizitdíj szabályozásának pontosításáról. Az Egészségügyi Minisztérium várhatóan csak kisebb változtatásokat hajt végre, a mentesülők köre nem nagyon módosulhat.
A vizitdíj bevezetését felügyelő miniszteri biztos, Ari Lajos szerint várhatóan foglalkozni kell a tizennyolc év alattiak emelt vizitdíjával - például, ha valaki nem a saját háziorvosát keresi fel elvileg 600 forintot kell fizetnie. A tárca szerint a fizetés alól alanyi jogon mentesülő kiskorúaknak az emelt díjat sem kell megfizetniük, s a kórházak is ekként járnak el, de a gyakorlatot a törvénynek is tükröznie kell.

A szolgálatteljesítés közben megsérült, majd vizitdíj fizetésére kötelezett tűzoltók kapcsán az egészségügyi miniszter korábban azt mondta, hogy a munkáltatónak kell állnia a költségeket. Ettől függetlenül elképzelhető, hogy a közszolgálatot végzők mentességet kapnak.

A tárca kettős szorításban van: eleget szeretne tenni a szakmai észrevételeknek de a mentesülők körét nem bonthatja még jobban ki anélkül, hogy szétesne a rendszer - vélekedett a biztos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tulipános nyílt nap

Győr. A Tulipános Általános Iskola (Rónay J. u. 4.) ma reggel 8 órától 10 óráig nyílt napot… Tovább olvasom