Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Apacukaszörnyek és jó pajtások

A Micimackó márkanévvel szinte nem lehet eladhatatlan terméket piacra dobni – amin az együgyű, ám szeretetre méltó mézbarát neve, vagy netán fotója szerepel, sikerre van ítélve. A Fortuna Records nemrégiben adta ki a Nagy Micimackó Albumot, amelyen az ismert bocsról készült filmek legnagyobb slágereit hallgathatjuk – magyarul.
A Micimackó márkanévvel szinte nem lehet eladhatatlan terméket piacra dobni – amin az együgyű, ám szeretetre méltó mézbarát neve, vagy netán fotója szerepel, sikerre van ítélve. A Fortuna Records nemrégiben adta ki a Nagy Micimackó Albumot, amelyen az ismert bocsról készült filmek legnagyobb slágereit hallgathatjuk – magyarul. Előrebocsátom: a magyar változatokat mindig nagy elvárással és kíváncsisággal hallgatom, s ezúttal nem csak nekem nem kellett csalódnom, négyéves fiamat is lenyűgözte a lemez. Egy ilyen album esetében egyébként a legjobb módszer – már ha ajánló írására vetemedik az ember – hogy magával viszi a CD-t mondjuk egy Szeged–Balatonfenyves közötti utazásra.

A tesztelés eredményéről örömmel számolok be: legalább ötször hallgattuk végig többórás utazásunk során az albumot, s a harmadik alkalommal már kívülről fújtuk az Apacukaszörnyekről szóló nótát. A dallamok könnyen megjegyezhetők, a szövegek humorosak, kedvesek, altatónak szánható, a délutáni vagy esti lefekvés előtt hallgatható dalok éppúgy felkerültek az albumra, mint a barátságot – az örök értéket – éltető nóták. Mindezt persze gyereknyelven. A kecskeméti kiadó felkért művészei szenzációsan alakítják a Tigrist is, hangban, s nagy öröm, hogy bónuszként meghallgathatjuk Halász Judit klasszikus Micimackó dalát. Ebben a lemezben az a jó, hogy bárhol és bármikor hallgathatjuk: utazás közben, lefekvés előtt, vagy akár gyerekzsúron – az ovisok még táncra is perdülhetnek.

És végül egy figyelmeztetés: az albumon a sok állat között feltűnik a fülbemászó is – dallamként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyibe kerül a ballagás?

Tovább olvasom