Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Anyák, gyerekek, játszótér

A játszótéri törzsasztalnál mindennap ugyanabban az órában verődnek össze az anyukák. Eleinte csak úgy trécselni, mostanában azonban komoly pikniket tartva. Tömött kosarakkal érkeznek, iddogálnak, eddegélnek és közben meghányják-vetik az élet nagy dolgait. Teszik mindezt olyan hangerővel, hogy a környező erkélyek és ablakok lakói is mindent jól halljanak.

Csemetéik ridegtartásban a gyepen, néha leesnek egyik-másik mászókáról, összevesznek, kibékülnek és megtanulják megoldani konfliktusaikat. Mert anyáik csak ritkán veszik észre, hogy mit csinál a gyerek. Rendszerint csak akkor, ha valaki ordít vagy a haját tépi egyik a másiknak. Elsőre ilyenkor a játszótéri asztaltól odarikkantanak sorban, ki-ki a maga gyereke nevét kiáltozva. Ha a lurkók nem veszik az adást, valaki az anyák közül az áldozat szerepébe bújik. P az, akinek fel kell állnia és odamenni a nevelési helyzetet megoldani. Az asztaltól érkező anyák harsányan kiabálják le rendetlenkedő gyermekeiket. Egyik-másik büszkén körbepillant, vajon látja-e mindenki, hogy milyen határozottan tud ő problémát megoldani.
Nos, igen, kedves játszótéri anyukák. Látja és hallja mindenki. Mert a játszótérre körülbelül száz ablak és erkély néz, amelyek mögött emberek élnek és időnként pihenni próbálnak. De nem mindig tudnak. Viszont mindig tudják, kinek a férje hol dolgozik, milyen ruhát vett, hol olcsóbb a pelenka és melyik kölyök mit követett el éppen. Sőt, tán még a gyerekek nevét is fel tudják sorolni. Így esetleg néha majd ők is rászólhatnának a kölykökre, csak hogy az anyukákat ne zavarják.
Ja, egyébként akadnak olyan szülők is a téren, akik gyermekükkel együtt játszanak. Az ő gyerekeik nem ordítanak, nem vesznek össze senkivel, csak boldogan kacagnak az együtt játszás öröme okán. Mert ők azért járnak játszótérre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy nagyvállalat lett a két korábbi versenytársból

Tímár Imre személyében új elnök-vezérigazgatója van május eleje óta a SOLE-MiZo Zrt.-nek. A Csányi… Tovább olvasom