Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Antall épületszárny? Bírákat vádolnak Terrortámadást

hiúsítottak meg EP-kritika Cseh tartótisztlista Már euróval

Brüsszel» Az Európai Parlament Fideszhez, MDF-hez és KDNP-hez tartozó képviselői közösen kezdeményezik, hogy az Európai Parlament hamarosan elkészülő új épületszárnyát a néhai magyar miniszterelnökről, Antall Józsefről nevezzék el.

Varsó» A lengyel parlament elnöke azzal vádolt meg két alkotmánybírót, hogy együttmqködött a kommunista titkosszolgálattal. A két érintett alkotmánybíró néhány órával később kilépett az alkotmányosságot vizsgáló munkacsoportból.
Moszkva» Egy robbanószerrel megpakolt gépkocsira bukkant és ezzel nagyszabású terrortámadást hiúsított meg Moszkvában az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB). Robot segítségével hatástalanították a több kilogramm robbanóanyaggal felszerelt szerkezeteket. Több gyanúsítottat őrizetbe vettek.
Brüsszel» Komoly aggodalmak merültek fel a demokrácia és az emberi jogok oroszországi helyzetével kapcsolatban – hangsúlyozta az Európai Parlament állásfoglalásban. A dokumentum aggodalmakat közvetít „az igazságszolgáltatás függetlenségével, a média feletti egyre erősödő ellenőrzéssel, az ellenzékkel szemben hozott elnyomó intézkedésekkel, valamint azzal a ténnyel kapcsolatban, hogy az orosz rendőrség és igazságszolgáltatás nem képes megtalálni az újságírók elleni gyilkosságok felelőseit”. A parlament „felszólítja az Európai Uniót, hogy támogassa Észtországot és egységesen lépjen fel a nemrégiben Tallinnban bekövetkezett eseményt illetően”.
Pozsony» Csütörtöktől az egykori tartótisztek névjegyzéke is olvasható az egykori csehszlovák kommunista államrendőrség, az StB több tízezer ügynökének évek óta szabadon hozzáférhető névsora mellett a pozsonyi Nemzeti Emlékezet Intézetének (ÚPN) internetes honlapján. A 746 tartótiszt és StB-vezető többsége még ma is él.
Brüsszel» Az Európai Bizottság javasolni fogja Málta és Ciprus euróövezeti felvételét. A dokumentum szerint megfelelnek a belépési feltételeknek. Ciprus és Málta – nyolc másik állammal, így Magyarországgal együtt – 2004-ben lépett be az EU-ba. Az akkor csatlakozott országok közül Szlovénia az idén január 1-jén lépett be az euró-

övezetbe, Szlovákia pedig már benne van az euróövezet előszobájának tekintett ERM-II árfolyamrendszerben. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A raktár megy, a könyvtár marad A város nem mondott le arról, hogy legyen egy új tékája, 8 milliárd az ára

Sopron Horváth Ferenc Új könyvtár építése csak a hosszú távú tervekben szerepel, ezért még évekig a… Tovább olvasom