Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Anna-bál Füreden

Horváth Martina 17 éves füredi leányt választották az Anna-bál szépévé vasárnapra virradóra Balatonfüreden, ahol immár 178. alkalommal rendezték meg a nevezetes táncmulatságot.
A vasárnapi hagyományos hintós sétakocsizáson a Füreden nyaralók is megismerhették a bálkirálynőt és két udvarhölgyét. A helyi Árkád Szállóban tartott Anna-báli forgatagban a mintegy háromszáz résztvevőtől a legtöbb szavazatot kapott tíz leány állhatott fel a díszterem színpadjára, s közülük a legszebbeket neves személyiségekből álló zsűri választotta ki.
 Idén elsőként

A balatonfürediek által az idén elsőként megítélt Kiss Ernő-díjat – amelyet évente egy-egy, a településhez kötődő jeles személyiség nyerhet el – Gyurkovics Tibor Kossuth-díjas író kapta a 178. Anna-bálon.
A reformkor óta az elsőbálozók legismertebb hazai táncmulatságává vált füredi Anna-bál szépe, Horváth Martina balatonfüredi, Kaposvárott szakközépiskolás diák. A második legtöbb szavazatot kapta, s ezzel a bálkirálynő első udvarhölgye lett Molnár Klára. A 24 éves tatabányai leány egy tánccsoport vezetőjeként dolgozik. A második udvarhölgy Ócsai Dorottya lett. A 20 éves budapesti leány ősztől az ELTE magyar szakos hallgatója.

Balatonfüreden 1825 óta tartják meg nyaranta a hagyományos Anna-bált, amelynek első szépe egykor a házigazda Horváth család Anna Krisztina nevű leánya volt.


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Foglalkoztatás és jövedelmek

A gazdaságilag aktív népesságnek (foglalkoztatottak és munkanélküliek) az katív korú népességhez… Tovább olvasom