Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Andrew G. Vajna: az első feladat feltárni a magyar filmipar helyzetét

A magyar filmipar jelenlegi helyzetének a felmérését és értékelését tekinti első feladatának Andrew G. Vajna magyar származású amerikai filmproducer, aki a nemzeti filmszakma megújítása érdekében kormánybiztosként tevékenykedik a jövőben.

A filmproducer szombaton közleményben tudatta az MTI-vel, hogy nagy megtiszteltetésnek tekinti a kormány felkérését a magyar filmipar feltérképezésére. A nemzetközi filmgyártásban szerzett több évtizedes tapasztalatára támaszkodva fogja végrehajtani ezt a megbízást - írta.

"Az elkövetkezendő hetek feladata az, hogy a legapróbb részletekig bezárólag felmérjük és értékeljük a magyar filmipar jelenlegi helyzetét és struktúráját.

Ez a munka elengedhetetlen ahhoz, hogy mindenki számára átláthatóvá és világossá váljon, hogy hol tartunk most" - szögezte le.

Hozzátette: a cél az, hogy egy összefoglaló tanulmány elkészülte után terv szülessen a magyar film meglévő értékeinek fenntartása mellett a szakma teljes körű megújítására.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkársága pénteken tudatta: a nemzeti filmszakma megújítása érdekében kormánybiztos lesz Andrew G. Vajna.

A tájékoztatás szerint a kormánybiztos feladata a magyar film megőrzésére, fejlesztésére, állami támogatására és az ezzel kapcsolatos kormányzati tevékenység összehangolására irányuló stratégia kidolgozása lesz, munkáját a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium segíti majd.

Olvasóink írták

  • 1. háté 2011. január 15. 20:08
    „Mi-köze a Magyar filmiparhoz?---marha jó állás egy újabb idegennek.
    Nesze nektek magyar filmrendezők, --narancs-likud barátság!
    Média törvény,--filmipar--tönkre teszik teljesen az egészet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtartotta rendkívüli küldöttgyűlését a Szabad Demokraták Szövetség

Megtartotta rendkívüli küldöttgyűlését az SZDSZ, ahol többek között megvitatásra került az is,… Tovább olvasom