Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Amputálni kellett Aradi Tibor visszavarrt karját

Amputálni kellett az Ausztriában balesetet szenvedett magyar férfi visszavarrt alkarját.
Amputálni kellett az Ausztriában balesetet szenvedett magyar férfi visszavarrt alkarját - írta a Blikk vasárnap a honlapján. "Másodszor is elvesztette jobb karját az a magyar vendégmunkás, akinek két hete szaggatta le könyök alatt a végtagját egy rostáló készülék az ausztriai Purbachban".

Mint írták, hat órával a baleset után még sikerült visszavarrni a levágott testrészt, péntekre azonban kiderült, hogy egy vérrög keletkezett a férfi karjában, így megnőtt a trombózis veszélye. Egy gyors operáció után derült ki, hogy a férfi jobb karját egy fertőzés is megtámadta, ezért azt amputálni kellett.

A 37 éves férfi május 11-én egy rostáló készülékkel dolgozott a burgenlandi Feketevárosban (Purbach), de a gépet eltömítette egy kőtömb. Amikor egy vascsővel ki akarta piszkálni a követ, a gép leszakította az alkarját. Ezután autóba ült, és csaknem 20 kilométert vezetett, míg eljutott a kismartoni (Eisenstadt) kórházig, ahonnan helikopterrel a bécsi központi kórházba szállították.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. kexmatyi 2013. május 27. 15:52
  „Tibi.Ha olvasod ezt a sokféle kommentet,Ne szívd fel magad! Maradj olyannak amilyen mindig voltál,és a balesetkori hidegvéredet,talpra esettségedet őrizd meg.Sokan szurkolunk neked.
  Egy volt munkatársad.”
 • 23. andritz 2013. május 27. 15:24
  „21. Hyppolit
  A kontraszt a sokkoló, ahogy "kint" gondolkodnak, és itthon.
  Ausztriában csoda-emberröl, drámáról, sokkról szólnak az újságcímek:
  Verliert Wunder-Mann den Arm?
  Drama um Arm: Schock nach Amputation

  Kommentben azt írja valaki, a legjobb protézist venné, ha pénze lenne
  Der tut mir echt leid und wenn ich begütert wäre,er würde die beste Prothese der Welt erhalten.

  Itthon meg...”
 • 22. oxana 2013. május 27. 15:19
  „21. Hyppolit

  Egy halottal szemben kegyeletet kellene kinyilvánítani. Olyan ember volt, amilyen volt, hadd nyugodjon már békében.”
 • 21. Hyppolit 2013. május 26. 22:35
  „18. andritz! Én egyetértek Veled, bár szerintem más kommentben sincs rosszindulat, más a vérmérsékletünk. Ellenben amit írsz Eröss Zsolttal kapcsolatban, hmmm...., hát először én is sajnáltam. Azóta kezd kerek lenni a történet. A határontúlról ideköltözött hegymászó mellett most halt meg állítólag a hatodik (6.!) társ. Nekem ez nem 100. Valahogy mindig egy-egy szintén profi mászó lezuhan/meghal/megfagy/eltűnik/stb. mellette, ő ugyanabból a szituációból megjön? Most is ennek a fiatal mászónak -ha igaz- vissza kellett mennie, állítólag Erőss úgy összefagyott, hogy lépni nem tudott, a fiatal mászó maszírozta. Állítólag az utolsó rádióbeszélgetésben mondta a fiatal mászó. Aztán a fiatal eltünt. Pedig lehet, hogyha nem fordul vissza, simán leér a táborba...”
 • 20. Szitu 2013. május 26. 22:14
  „Én azt szeretném látni,hogy egy-két itt kommentelő agyament a fiatalember felépülése után eljönne Halásziba,és a megmaradt karjával jól pofánvágja mindet....”
 • 19. hopega 2013. május 26. 19:51
  „Nagyon bunkók vagytok. Csoda, hogy a moderátor nem töröl benneteket, mert egy kar elvesztése nem mérhető pénzben.Máskor ennél kevesebb rágalomért is törölt.Kíváncsi lennék ha nektek lenne ilyen bajotok , hogyan reagálnátok.”
 • 18. andritz 2013. május 26. 17:21
  „Ezt a férfit Ausztriától Nagy-Britanniáig mindenhol hösként mutatták be, aki elég talpraesett volt, hogy megmentse a karját és az életét; Magyarországon pedig egyesek egyszerüen "lefickózzák", buta viták tárgyáva teszik.
  Ugyanúgy, mint a szerencsétlenül járt Eröss Zsolt esetében.
  Miért ez a provinciális véleményalkotás?”
 • 17. piroskaésabarkasz 2013. május 26. 16:47
  „Lassan írom,hogy mindenki értse:hiába kapnék akár 1millió eurót is,a karom sokkal fontosabb!!Nem kell a pénzt tőle sajnálni,bármennyit is kap!!!”
 • 16. oxana 2013. május 26. 16:16
  „15. kenyeresné

  Nem veszem magamara az inget, nem vagyok se barom, se bunkó paraszt. Igenis fontos, hogy a szerencsétlenség mellett legalább anyagi gondok ne legyenek! Lehet, hogy soha többet az életben nem fog tudni dolgozni! Vagy csak tedd ide, tedd oda munkát bíznak rá. Ugyan ki vesz fel egy félkarú embert? Feleség, gyerek, nincs munkahely, a magyar szervektöl ugyan mit kapna? Esetleg alamizsnát. Abból nem tudná fizetni egy lakás költségeit, gyermekét iskoláztatni, orvosi rehabilitációra járni talán évekig, esetleg évente egy rövid szabadságot megengedni magának. Mert az is kell! Ebben a tragikus esetben pénzügyi segítség nélkül nem tudna boldogulni, nem tudna úgy élni, mint elötte. Pedig gondolom akkor se nagy lábon élt. Nehéz lesz visszatalálni a napi rutinhoz, az igaz. De a róla írt osztrák vélemények alapján megfogja csinálni!”
 • 15. kenyeresné 2013. május 26. 15:25
  „Bunkó parasztok! egy szerencsétlenül járt jóképű fiatal ember elvesztette a karját! Ezt SEMMI nem pótolhatja,még a pénz se!
  Az okoskodók legyenek szívesek valamelyik alkarjukat felkötözni,jó szorosan,egy egész napra.Aztán tessenek kitenni a konyhaasztalra annyi pénzt,amennyit csak találnak.Na? hogy tetszenek boldogulni?Megy a napi rutin? orrtörlés,evés,autóvezetés,szeretkezés,gyerek buksijának simogatása...stbstbstb.
  Ja,a pénz ezt is elvégzi.aha! értem! sok okos barom!!!!!!!”
 • 14. Lone_wolf.. 2013. május 26. 14:57
  „sok itt a <moderálva>”
 • 13. 47győr 2013. május 26. 14:38
  „Nem szégyellik magukat, felnőtt emberek pénzben számolják egy kar elvesztését ! A fiatalembernek kitartást, meglátja minden rendben lesz, csak sok-sok türelmet kívánok a felépüléséhez.”
 • 12. soproni 2013. május 26. 14:35
  „Mielőbbi javulást és kitartást a balesetet szenvedettnek.”
 • 11. Madarász 2013. május 26. 14:30
  „5. Egyetértek, a moderátornak a mosdatlan beszédű fórumozókat ki kéne tiltani.

  7. Nem adta el a karját! Üzemi baleset történt, ha bebizonyosodik, hogy a gép burkolata tényleg hiányos volt, ez bizony a munkáltató felelőssége.”
 • 10. oxana 2013. május 26. 14:10
  „2. Kovi911

  Igazad van, ha kiderül (vagy már ki is derült), hogy az üzem a hibás, hogy elkerüljék a nagy felhajtást, bírósági tárgyalást, kifizeti az összeget, ill. a biztosító, talán ha nem is annyit, amit írtál . Ez az u.n. kártérítés. Azonkívül kapja havonta legalább egy évig a teljes nettó fizetését (Németországban rokkant lenne, teljes fizetéssel), mert üzemi baleset volt. Legalább anyagi gondjai nem lesznek, amit szívböl kivánok neki és további végleges gyógyulást!
  Akik trágár szavakkal próbálják a hozzá nem értésüket kinyilvánítani (ekkenekepen), azokkal nem kell törödni.
  Azokkal sem, akik azt hiszik, pénzért adta a karját.”
 • 9. Kasztor 2013. május 26. 13:54
  „Tisztelt kommentelők!Aradi Úr NEM ADTA,és nem is akarta adni a karját,egy szerencsétlen és sajnálatos baleset...

  Ha én a jártam volna hasonló képpen,bizonyosan bármekkora összeget elfogadnék,igen nem pótolja az elveszett végtagot de jelentősen megkönnyíti az életét.(tapasztalat,bár végtagot nem vesztettem,de maradandó sérülést szereztem munkám során,és azóta sem tudok dolgozni,a kártérítésem gyakorlatilag egy kinti havi átlag fizetés volt,amit itt sikerült elintéznem,nem kárpótolt a sok fájdalomért,és "élményért,de JÁRT NEKEM)”
 • 8. zsditta 2013. május 26. 13:40
  „már megint mindenki azt lesi hogy mennyit kap.nem elég a baja neki mindenki foglalkozzon saját magával inkább.”
 • 7. mlksx078 2013. május 26. 13:11
  „Kovikám! Menj haza filmet rendezni!
  Biztos nagyon ügyes gyerek vagy, de akkor számolj tovább: ez a fickó kb. 1500EUR-t kereshetett odaát=285-ös árfolyamon havi 430e HUF. Évente tehát 5.160.000 HUF volt a jövedelme. Korából ítélve ha még 25 évig dolgozik kint, akkor a 25 év alatt 450.000EUR-t tud megkeresni, ami 128m HUF.
  Ezzel szemben Te bennfentesként azt írod, hogy 146m HUF kártérítésre számíthat. Hát ne haragudj, de én azért a sovány 20millióért nem adnám oda a karom... Lehet, hogy az 5-600ezer EUR neked egy baromi nagy összegnek tűnik, mert soha nem láttál még annyi pénzt nemhogy egyszerre, de összesen sem, de 25 év távlatában ez nem egy nagy összeg.
  Szóval a 2-es kommentedhez hasonló megnyilvánulásoktól tartózkodj és próbálj gondolkozni, mert hiába foglalkoztál hasonló ügyekkel, úgy látszik ez távol áll tőled...”
 • 6. piroskaésabarkasz 2013. május 26. 12:50
  „1 millió euróért sem adnám a karom....”
 • 5. Kovi911 2013. május 26. 12:42
  „Kedves "tutti". Számoltam, már amikor leírtam, akkor. (146.000.000,-) Ismerem az előzményeket, foglalkoztam hasonló ügyekkel. Nem lehetetlen.
  Tisztelt "ekkenekepen". Válogassa meg a szavait mielőtt leírja, vagy egyáltalán megnyilvánul. Ez csak egy jó tanács.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hősök napja: országszerte megemlékezéseket tartanak

A magyar hősök emléknapjának eredete az 1917. évi VIII. törvényre vezethető vissza. Tovább olvasom