Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Amit az asztmáról tudni érdemes

Új asztmahonlap jelentkezett, amelyen nemcsak az orvosok, hanem az érintett betegek és hozzátartozóik, továbbá a téma iránt érdeklődők is választ kaphatnak a betegséggel és gyógykezelésével kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre, sőt: interaktív asztmateszt segít eldönteni, hogy a honlap látogatójának tünetei asztmára utalnak-e.
Az asztmát nem nehéz diagnosztizálni. Az orvosok jól ismerik a betegség kezelését, és a ma elérhető terápiák lehetővé teszik, hogy a betegek jó állapotban legyenek. Mégis gyakran előfordul, hogy egyesek ennek ellenére nincsenek jó állapotban. Ennek az oka az is lehet, hogy a betegek nem tartják be pontosan a kezelési előírásokat, vagyis amikor a kór természetéből adódóan jobban vannak, abbahagyják a gyógyszer szedését. Az orvosoknak a betegség megbeszélésére és a részletes felvilágosításra nincs mindig elegendő idejük.
Az orvos és a betege közötti információcserét fogja jelentősen megkönnyíteni az informatika nyújtotta újszerű segítség. A www.asthma.hu honlap tartalmával kiegészíti a pótolhatatlan személyes betegtájékoztatást, időt és energiát takarít meg az orvosnak és többlettudást nyújt a betegnek.
Az oldal többféle interaktív oktatóprogramot tartalmaz, amelyek többféle animáció segítségével közérthető képi, hangos és szöveges tájékoztatást nyújtanak a tüdő működéséről, az asztma kialakulásának lényegéről, a betegség megállapításához szükséges vizsgálatokról és a különböző kezelési lehetőségekről.
Külön fejezet és oktatóprogram foglalkozik a felnőttkori, illetve gyermekkori asztmán kívül a gyereket váró asztmások speciális problémáival is. A gyerekeknek a Szimbi nevű kisoroszlán játékos formában segít abban, hogy megismerjék és megtanulják az asztmával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.
Az oldal a szakirodalom újdonságainak – szakemberek által közérthetővé formált – összefoglalóival szolgálja a betegek naprakész tájékoztatását.
További cél, hogy a tüdőgyógyászati fekvő- és járóbeteg-ellátás teljes, rendszeres időközönként frissített adatbázisát is közzéteszik, ez a beteg és háziorvosa számára nyújt majd segítséget a szakellátás könnyebb eléréséhez.
Az oldalt az egyik nagy gyógyszeripari konszern hozta létre, de a szerkesztők eltökélt szándéka szerint tartalma cégektől független, s nem szerepel rajta sem gyógyszermárka, sem vegyület neve. (MTI-Panoráma)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozihalál még nem fenyeget

Évek óta egyre kevesebben járnak moziba hazánkban – akárcsak a világon mindenhol. A… Tovább olvasom