Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Amíg csak élek, énekelek

Soltész Rezső hatalmas sikerrel, új lemezével, Az élet szép című albummal ismét visszatért az énekesi pályához.
– Miért döntött úgy, hogy visszatér a színpadra?
– A fordulópont egy három évvel ezelőtti Pepsi-szigeti fellépés volt. Frenetikus sikerem volt, áthatolva mindenféle generációs akadályon. Ezért gondoltam azt, hogy mégsem kellene abbahagyni a szereplést. Ekkor kaptam az ominózus lemezfelkérést, amire rögtön igent mondtam.
– Az ön zenéje mit adhat ma a fiataloknak?
– Azt hiszem, a fiatalok a feltörekvő zenészekkel foglalkoznak, és nem velem. A zeném sem igazán nekik szól, talán csak a Szóljon hangosan az ének az, ami a tizen-, huszonévesek számára is mond valamit, bár van, aki már nem ismeri az eredeti szöveget, csak az Irigy Hónaljmirigy paródiáját. Nem is szándékom az, hogy beálljak a sorba és a fiatalokat elhódítsam például a TNT-től.
– Minek köszönhető a küllembeli stílusváltás?
– Elsősorban a frizurám változott meg. Amikor először göndör lett a hajam, tudtam: annak az időszaknak egyszer vége lesz. Ez néhány éve történt, bár nem egyik napról a másikra.
– Segített az újrakezdésben az Irigy Hónaljmirigy paródiája?
– Nekik biztosan. Megtiszteltetés, hogy a dalaimat parodizálják. A számot biztosan életben tartotta, arról nem is beszélve, hogy a szöveg teljesen jellemző rám, szinte életrajzi adatok vannak benne. Az egész szakma hálás lehet annak, amit ez a zenekar csinál. Egyébként a Szóljon hangosan az ének népszerűsége néha még engem is meglep. Nemrégiben hívott fel százkettedszer valaki: engedjem meg, hogy elénekelje a dalt. Néha elcsodálkozom: nincs másik jó zene, amit elő lehetne adni?
– Nem zavarja, hogy ma már inkább a paródia szövegével ismerik ezt a dalt?
– Ez már egy új generáció. Aki nem élt akkor, amikor sláger volt, vagy még nem érdeklődött a zene után, amikor néhány éve Csonka András énekelte, akkor természetes, hogy az Irigy Hónaljmirigy előadásából ismerik ezt a dalt. Ez engem egyáltalán nem zavar.
– Mi a véleménye a Balázs Pali-jelenségről. Sokak szerint önt
utánozza?
– Az én véleményem szerint is. Szoktunk együtt turnézni, jó
néhány előadást csináltunk együtt. Teljesen megdöbbentem,
amikor láttam, hogy a mozgásomat, a hangomat, a szövegemet,
egyszóval mindent megörökítettek, hogy Balázs Pali megtanulhassa. Ebben az a rossz, hogy nem tudok ellene semmit sem tenni. Lehet az embernek valaki a példaképe, akit utánozni próbál,
de nem ennyire. Még jó, hogy bajuszt nem növesztett! A közönségnek is visszás a helyzet, volt, hogy megkérdezték: mit szólok ehhez, mert annyira borzasztó. Ilyenkor nem akarok véleményt mondani, de nagyon rossz másolatnak tartom. Egyébként Pali sikeres előadóművész, nagyon sok lemezt ad el, de nem valósítja meg önmagát. Szerintem nem kellett volna ezen az úton elindulnia, még akkor sem, ha valaha vevők voltak rá az emberek. Az élet majd mindent eldönt.
– Milyen tervei vannak?
– Most szeretném a lemezemet sikeresre vinni. Az biztos, hogy nem olyan albumot készítettünk, ami széles tömegeket érint, hiszen igényességre törekedtünk. Roppant szentimentális vagyok, a szerelem témája megjelenik a lemezen. Az én korosztályom már túl van az első ilyen élményeken, gyermekeink, unokáink vannak. Mindez megjelenik a dalszövegekben is.
– „Civilben" mivel foglalkozik?
– Van egy médiavállalkozásom, aminek az alapját a Zenész magazin adja. Hat lapom van, foglalkozunk szórakoztatóelektronikával, autókkal és médiatechnikával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Líceumi fórum a jó halálról

„ Az eutanázia nem kegyes, hanem jó halált jelent, lévén, hogy az eu görögül annyit tesz, jó.… Tovább olvasom