Kisalföld logö

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 5°C | 15°C

Amerikai vízum, interneten keresztül

Az amerikai külügyminisztérium múlt heti bejelentése szerint nem fogadja el a postán vagy papíron érkező jelentkezéseket a ˝vízumlottóra˝, amelyen bevándorlóvízumot nyerhetnek azok a külföldiek, akik ezt családi, illetve üzleti alapon nem kaphatják meg.
Kelly Shannon, a külügyminisztérium konzuli ügyek irodájának szóvivője hangsúlyozta az AP amerikai hírügynökségnek: a módszer biztonságosabb is az egyes jelentkezők számára, mintha saját országuk postai szolgálatára bíznák kérelmüket.
Shannon szerint a rendszer révén könnyebben kiszűrhetővé válnak a gyanús jelentkezők; ráadásul költségkímélő eszközt ad a hatóság kezébe. Ezen felül hozzájárul ahhoz is, hogy bizonyos jelentkezők kedvét elvegyék a jelentkezéstől, ami ebben az USA számára terrordús globális helyzetben szintén fontos szempont. Az elektronikus úton kitöltött és elküldött jelentkezések kevesebbe kerülnek a minisztériumnak, és kizárják azt, hogy a kérelmező több jelentkezési lapot töltsön ki, ami egyébként tilos.
Minden évben körülbelül 6 millióan vesznek részt a vízumlottó programban - derült ki a jelentésből. Ezen emberekből választják ki azt hozzávetőleg a 90-100 ezer résztvevőt, akik versenghetnek egymással a mintegy 55 ezer bevándorlási vízumért. A kérvényezőknek a konzuli osztály webcímén kell jelentkezniük, és digitális fotót is küldeniük kell magukról.
-- terminal.hu --
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kulturális pályázatok

A Nemzeti Kulturális Alapprogram pályázati felhívásai Tovább olvasom