Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Amerikai kongresszusi képviselő: nincs jelentősége a Tavares-jelentésnek

Christopher H. Smith amerikai kongresszusi képviselő szerint nincs jelentősége az Európai Parlamentben elfogadott Tavares-jelentésnek.
Christopher H. Smith amerikai kongresszusi képviselő szerint nincs jelentősége az Európai Parlamentben elfogadott Tavares-jelentésnek, és úgy gondolja, hogy a magyar alkotmány "kifejezetten előmozdítja az emberi jogok ügyét" - olvasható a Heti Válasz legfrissebb számában.

A republikánus képviselő, aki az egyesült államokbeli Helsinki Bizottság társelnöke és 33 éve "az emberi jogok elkötelezett harcosa", a cikk szerint múlt pénteken Budapesten járt, és Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozott.

A lap azt írta, az Európai Parlamentben frissen elfogadott Tavares-jelentésnek, amely a magyar alkotmányosság leépüléséről szól, Christopher H. Smith nem tulajdonít különösebb jelentőséget.

"Mindig érdemes megnézni, honnan fogalmazódnak meg a kritikák" - hangsúlyozta az amerikai képviselő aki szerint az látható, hogy az európai baloldal és a zöldek képviselői sorakoztak fel a jelentés mellett. "Az efféle kritika nem esik nagy súllyal a latba" - tette hozzá.

A Heti Válasz azt is felidézte, hogy az amerikai képviselő korábban nyilatkozatban állt ki a magyar kormány mellett. E lépését a lap kérdésére azzal indokolta, hogy úgy véli, a bírálóknak "nincs igazuk". Kiemelte: a magyarok teljesen legitim módon választották meg Orbán Viktor kormányát, demokratikus választásokon adtak alkotmányozó felhatalmazást a Fidesznek.

A jogvédő szerint a magyar alkotmány kifejezetten előmozdítja az emberi jogok ügyét. Kiemelte annak jelentőségét is, hogy az alaptörvény aláhúzza: a házasság férfi és nő között köttetik, továbbá hogy az életet már a fogantatástól védelem illeti meg.

A cikk szerint Christopher H. Smith számára az egyik központi kérdés a kezdetektől az antiszemitizmus világszintű terjedése volt, amely - mint mondta - Magyarországon is nagy gondot jelent. Ugyanakkor az antiszemitizmus kérdésében teljesen megalapozatlan rágalmakkal illetik Orbán Viktort, "csupán azért, mert ezzel a kegyetlen váddal akarják hitelteleníteni" - emelte ki.

"Orbán Viktor gyűlöli az antiszemitizmust. Ugyanúgy gyűlöli, ahogy én" - hangsúlyozta Christopher H. Smith, megjegyezve, hogy akárhol kerüljön szóba ez a téma, elmondja, hogy "az antiszemitizmus elleni harc vonatkozásában ez a miniszterelnök az egyik legjobb a világon".

Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője március 22-én beszélt Christopher H. Smith nyilatkozatáról. Abban az amerikai politikus azt fogalmazta meg, hogy méltánytalanok és kettős mércét alkalmaznak azok a bírálatok, amelyek a magyar kormányt érik a demokrácia és az emberi jogok helyzetével kapcsolatban.

Olvasóink írták

 • 3. load 2013. július 11. 12:28
  „Amerikára nézve tényleg nincs jelentősége a Tavares-jelentésnek, de mi ugye nem az Egyesült Államok 51. tagállama vagyunk.
  Miért nem Canberrai Leányanyák Egyesületének elnökét kérdezik?
  Őt sem érdekli a Tavares-jelentés.”
 • 2. Eva- 2013. július 11. 09:22
  „Mindig mindenhol mindenre van vállalkozó!
  Ezért azért amazért!
  :)”
 • 1. 621 2013. július 11. 08:20
  „Na! Csak találtak egyet - vagy, hogy mennyibe került azt nem tudom - akinek a véleményét(?) lobogtatni lehet... arról nem beszélve, hogy gondolom most az amerikai vélemény súlyosnak számít fidess körökben.. más,máskori amerikai véleményekkel ellentétben.... Egyébként : karanténban tényleg nem zárnak bennünket, de a néppárti többségű EP csak megszavazott valamit hosszabb tárgyalás után amit annyira azért nem lehet az ablakba tenni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A honvédelmi miniszter feljelentette Vadai Ágnest

Hende Csaba honvédelmi miniszter feljelentést tett Vadai Ágnes, a Gyurcsány-párt képviselője,… Tovább olvasom