Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Alvállalkozót vont be két város helyi közlekedésébe az Alba Volán Zrt.

Alvállalkozót vont be Székesfehérvár és Dunaújváros helyi közlekedésének ellátásába az Alba Volán Zrt.; a VT-Transman közbeszerzési eljárás keretében a két városban összesen 3 vonalon, 5 csuklós autóbusz üzemeltetését nyerte el; a megállapodást hétfőn Székesfehérváron írták alá.

Az alvállalkozóval kötött megállapodás az Alba Volán Zrt. és a két város önkormányzatának 2015. december 31-ig, illetve 2012. december 31-ig érvényes közszolgáltatási szerződésének időtartamára szól.

A szerződés alapján Székesfehérváron a helyi közösségi közlekedés 6,5 százalékát, Dunaújvárosban 10,5 százalékát végzi szeptember elsejétől a VT-Transman - mondta az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója.

Az alvállalkozásba adásra azért kényszerült a közlekedési vállalat, mert nem tud annyi új autóbuszt vásárolni, lízingelni, vagy bérelni, amennyire a szolgáltatás színvonalának megtartásához szüksége volna. Bár a cég autóbuszainak átlagéletkora 11,5 év, - ami egy évvel alacsonyabb az országos átlagnál- , mégis kénytelen idősebb csuklós buszokat is közlekedtetni - tette hozzá Tóth István.

Az alvállalkozóval kötött megállapodás eredményeként 16-18 éves, korszerűtlen, három lépcsős, környezetszennyező csuklós buszt tud lecserélni a közlekedési vállalat.

A VT-Transman által üzembe állított buszok nyolc és fél évesek, alacsony padlójúak, azaz az idősek, mozgásukban korlátozottak számára is könnyebb felszállást biztosítanak, klímával felszereltek, s mindenben megfelelnek az európai uniós szabványoknak - mondta az MTI-nek Dósa Mátyás, a VT-Transman ügyvezető igazgatója.

A megállapodás szerint a buszok egy megtett kilométerre jutó költsége legalább 5, és legfeljebb 10 százalékkal lesz kevesebb, mint amennyibe működtetésük az Alba Volán Zrt-nek került.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új helyszínen a nyíregyházi Vidor Fesztivál programjai

A kedvezőtlen időjárási előrejelzésekre tekintettel új helyszínen rendezik meg hétfőn, kedden és… Tovább olvasom