Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Álrendőrök buktak le Budapesten

Álrendőröket fogtak el rendőrök Budapesten; a három gyanúsított idős emberek budai lakásaiba jutott be.
Álrendőröket fogtak el rendőrök Budapesten; a három gyanúsított idős emberek budai lakásaiba jutott be azzal az indokkal, hogy egy esetleges betörést megakadályozandó, fel akarják mérni, le akarják fotózni a veszélyeztetett értékeket – közölte Berár Iván, a BRFK gazdaságvédelmi főosztályának vezetője szerdán sajtótájékoztatón.

A három férfi bárki által megvásárolható felszerelésekkel és eszközökkel – baseball sapkával, tonfával, fényvisszaverő mellénnyel és sorszám nélküli igazolvánnyal – tévesztette meg a sértetteket, így jutottak be a lakásokba - mondta az alezredes, hozzátéve, volt, ahonnan több millió forint értékben vittek el készpénzt és ékszereket. Berár Iván az MTI kérdésére hangsúlyozta: ilyen intézkedést a rendőrök nem tesznek, egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy amennyiben bárkiben kétség merül fel egy intézkedés jogosságát illetően, a 107-es hívószámon ellenőrizheti, valóban rendőrökkel van-e dolga.

A főosztályvezető hozzáfűzte: az a tapasztalatuk, hogy az álrendőrök ilyen ellenőrző telefonok hatására inkább elállnak a szándékuktól és elmenekülnek. A három elkövetőt – egy 44 éves, egy 40 éves férfit, valamint egy 17 éves fiatalembert – jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopással gyanúsítják, valamennyiüket őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Az első bűncselekményt a gyanú szerint 2011. június 10-én, az I. kerületben követték el. Egy Mária téri lakásból 3,5 millió forint készpénzt és mintegy félmillió forint értékben ékszereket loptak el.

Két héttel később a Batthyány utcában jutottak be egy idős ember otthonába, ahonnan 400 ezer forint értékben vittek el értékeket. Augusztusban áttértek a II. kerületbe, 12-én a Vérhalom téren próbálkoztak, de ott megzavarták őket, ezért zsákmány nélkül távoztak. Négy nappal később visszatértek, összesen 330 ezer forint értékben vittek el ékszereket és különböző vagyontárgyakat. Augusztus 19-én a XII. kerületben, a Szamos utca egyik lakásából 180 ezer forint értékben szereztek értékeket.

Szeptember 10-én a Pasaréti út egyik lakásában egy nagy értékű festményt szemeltek ki, de itt is megzavarták őket. A nyomozók sejtették, hogy az elkövetők vissza fognak térni, így már várták őket a helyszínen, ahol két nappal később meg is jelentek. A rendőrség a bevetési egység segítségét kérte elfogásukhoz, tudván, hogy a társaság tagjainak múltjában erőszakos, személy elleni bűncselekmények is fellelhetőek – mondta a főosztályvezető.

A gyanúsítottak vallomást tettek, ugyanakkor panasszal éltek a gyanúsítás ellen – közölte Berár Iván. Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője a rendőrök azonosíthatóságának kellékeit bemutatva arra hívta fel a figyelmet, hogy ellentétben az elkövetők által használt jelvénnyel, a rendőrökén ötjegyű azonosítószám van. Emellett szolgálati igazolványuk – amely a rendőr arcképét, nevét, rendfokozatát is tartalmazza – hátulján egy kód is található. A rendőr névkitűzőt is visel, vállapján rendfokozati jelzés van – tette hozzá a szóvivő.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elásott emberek: a gyanúsítottat Szerbiában már többször elítélték

Bácsföldvári (Backo Gradiste) illetőségű az a szeb férfi, akit a magyar rendőrség a csepeli… Tovább olvasom