Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Álrablás volt a zsanai benzinkút kirablása

Mint kiderült, a kútkezelő találta ki azt a történetet, hogy rálőttek, megkötözték, majd kirabolták ismeretlenek kedden éjjel a zsanai benzinkúton - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Bács-Kiskun Megyei RFK sajtószolgálatától.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el rablás bűntett elkövetés alapos gyanúja miatt - egy 26 éves zsanai férfi bejelentése alapján - ismeretlen tettes ellen, aki társával augusztus 7-én éjjel megjelent egy zsanai éjjel-nappal üzemelő benzinkúton. A támadók a benzinkút nyitott iroda helyiségbe lépve egy nagyméretű, maroklőfegyverből vízszintes irányban egy lövést adtak le, majd az ott egyedül tartózkodó kútkezelőt engedelmességre szólították fel. A sértett kezét és lábát megkötözték, majd a földre fektették. Ezek után a napi bevételt - kb. 300.000 forintot magukhoz vették, majd elmenekültek.

A kútkezelő kihallgatása során több esetben ellentmondásokba keveredett, állításai életszerűtlenek és valószínűtlenek voltak. Több gyanús körülmény merült fel, az összes megállapítása a körülmények alapján nem volt alátámasztható.

A férfi másnap beismerte, hogy nem történt semmilyen rablás, önmaga találta ki a történetet, mert anyagi gondjai voltak, ezen szeretett volna segíteni az így megszerzett pénzzel. Önmagát megkötözte, majd „kiszabadította" és értesítette a rendőrséget a rablásról. A körzeti megbízott 1 percen belül a helyszínen volt, de nem találkozott senkivel, aki a rablás elkövetője lehetett volna, valamint lövedéknyomokat sem talált a rendőrség a helyszínelés során.

Az eltulajdonított pénz vonatkozásában a férfi meghallgatása folyamatban van. A 26 éves zsanai férfi ellen a rendőrség a későbbiekben eljárást indít.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2007. augusztus 9.

Gy. Mészáros Ágnes

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztett börtönt kapott Mehmet Tüysüz

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Városi Bíróság Mehmet Tüysüzt, aki korábban… Tovább olvasom