Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Álomkór a bukaresti parlamentben

Azért kellett félbeszakítani a bukaresti parlament munkáját, mert ezúttal nem a képviselők, hanem az újságírók szenderedtek el a honatyai székekben.
Romániában meglehetősen rossz a parlament közvélemény általi megítélése. Az állami intézmények közül évek óta a törvényhozás  kapja a legalacsonyabb bizalmi mutatókat. Ezt a nagyfokú bizalmatlanságot főként az táplálja, hogy a  honatyák gyakran ellógnak munkahelyükről. Számtalanszor előfordult  már, hogy a törvényeket azért nem lehetett elfogadni, mert vagy a  szenátorok, vagy a képviselők nem jelentek meg elegendő létszámban.    A törvényhozás megítélésén az is foltot ejtett, hogy televíziók  kamerái nem egyszer lencsevégre kapták, amint egyes törvényhozók  szunyókáltak honatyai székükben.  

Ezúttal az álomtündérek csábítása azonban az újságírókat  kerítette hatalmába. A sajtó napszámosai bizonyára nagyon fáradtak lehettek, hisz  akkor szunnyadtak el, amikor éppen éles vita zajlott  egy indítványról. Még az ülésvezető sem volt képes azonnal  visszatéríteni őket az álom mezejéről azzal, hogy felszólította  őket: üljenek tisztelettudóbban.   

Amikor rájött, hogy mi az oka passzivitásuknak, félbeszakította  az ülést, és távozásra szólította fel az álomszuszék újságírókat. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tony Blair szerdán nyújtja be lemondását

Tony Blair brit kormányfő tíz évi és két hónapi folyamatos hatalomgyakorlás után szerdán benyújtja… Tovább olvasom