Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Álomcsapda (Dreamcatcher)

Jonesy, Henry, Pete, és Beaver húsz évvel ezelőtt elválaszthatatlan jó barátok voltak. A négy, azóta egymástól messzire szakadt férfi szokásos évi találkozójukra egy erdei házikóban gyűlik össze, ám ekkor lesújt rájuk a végzet, egy halálos idegen erő a négy barát életére tör.
rendező:
Lawrence Kasdan
forgatókönyvíró: Lawrence Kasdan, William Goldman
operatőr: John Seale
díszlettervező: Kendelle Elliott, W. Steven Graham
jelmeztervező: Molly Maginnis
zene: James Newton Howard
producer: Lawrence Kasdan, Charles Okun
látványtervező: Jon Hutman
vágó: Raúl Dávalos, Carol Littleton

szereplő(k):
Morgan Freeman (Abraham Curtis ezredes)
Thomas Jane (Dr. Henry Devlin)
Jason Lee (Joe 'Beaver' Clarendon)
Damian Lewis (Gary 'Jonesy' Jones)
Timothy Olyphant (Pete Moore)
Tom Sizemore (Owen Underhill)
Donnie Wahlberg (Douglas 'Duddits' Cavell)

A film sztorija

Jonesy, Henry, Pete és Beaver húsz évvel ezelőtt egy maine-i kisvárosban éltek. Átlagos kissrácok voltak, elválaszthatatlan jó barátok, akik egy napon bátor tettet hajtottak végre: megmentettek egy nagyon furcsa fiút, és ettől kezdve Duddits is közéjük tartozott. Új társuk révén rejtelmes hatalomra tettek szert, így barátságuk sokkal mélyebb, titokzatosabb szövetséggé alakult.

Mára a négy férfi messzire szakadt egymástól, életük és problémáik különbözőek. Az egykori hősiesség jutalmaként kapott adományok mindnyájuk életében különös súllyal vannak jelen, és inkább terhet jelentenek, mint áldást.
Amikor egy baleset során egyikük majdnem életét veszti, nem először ismerik fel e különös képesség jelenlétét, mely Duddits személyéhez kötődik. Szokásos éves találkozójukra az északi erdőkben, egy vadászházban gyűlnek össze, és remélik, hogy a baráti légkör és a humor feltölti őket a mindennapok gondjai után. Ám ekkor lesújt rájuk a végzet. Először egy idegen érkezik, egy eltévedt vadász, aki különös fertőzést hurcol be közéjük. Nyomában jön egy ördögi hóvihar, amelyben valami sokkal baljóslatúbb közeledik - egy halálos idegen erő, mely a négy barát életére tör...

A veszély arra kényszeríti őket, hogy újra egyesítsék elfeledett erőiket és szembeszálljanak egy semmihez sem fogható borzalommal. www.port.hu

Kritikák

MoziNet.hu


"Ami a legördögibb a filmben, hogy tucatnyi hibája ellenére működik. Az alkotóknak beletelik egy kis időbe, de sikerül eldönteniük, hogy milyen irányba akarnak elmenni. A történet bár többször is széteséssel fenyeget, de végig leköt és nem hagy nyugodni afelől, hogy vajon mi lesz a vége. A parás hangulat is a helyén van, nem utolsó sorban James Newton Howard hátborzongató dallamainak köszönhetően."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkaidőn túl a munkahelyen?

Fertőd egyik ipari üzemében sérelmezik a dolgozók, hogy a nyolc órai munkaidő után további öt percig… Tovább olvasom