Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Állítsa meg a kormány a banki különadó áthárítását!

A Jobbik üdvözli, hogy a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének jelzésére végre a közfigyelem is ráirányul a banki különadó lakossági áthárítására.
Emlékeztetünk mindenkit, a Jobbik már tavaly novemberben felhívta a figyelmet arra - azóta már több alkalommal -, hogy huszonnégy pénzintézet esetében tapasztalta a különböző szolgáltatások árának 10-30 százalékos emelését.

Akkor Matolcsy György gazdasági miniszterhez kérdést is intéztünk, "Tesz-e valamit a kormányzat a bankokra és kiskereskedelmi láncokra kivetett különadó áthárításának megelőzése érdekében?" címmel.

A Jobbik rámutatott arra is, hogy az áthárítás megakadályozására hivatott szervezetek - mint például a PSZÁF - úgymond lekövető magatartást tanúsítanak, vagyis nincsenek megfelelő eszközeik az azonnali beavatkozásra.

A gazdasági miniszter akkor azt felelte, hogy a bankok esetében nem látják jelét az áthárításnak. Szomorúan kell megállapítanunk, hogy a kormányzat vakságának és tehetetlenségének köszönhetően, alig két hónap elteltével, az egyik magyarországi pénzintézet már nyíltan is felvállalta a különadó áthárításának tényét, és levélben tájékoztatta ügyfeleit a különféle tranzakciós díjai, illetve költségei inflációt meghaladó emeléséről. A Jobbik számára ez az eljárás elfogadhatatlan.

Ismételten felszólítjuk ezért a kormányt, hogy a lakosság terheinek további további növekedését akadályozza meg és a banki etikai kódex törvényi szintre emelésével vessen véget a pénzintézetek gátlástalanságának. Továbbá alkosson meg egy olyan szabályozást, amellyel a kirívóan etikátlan piaci viselkedési formákat fenntartó bankok működési engedélyét fel lehet függeszteni.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője
Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

Olvasóink írták

 • 2. miracle 2011. február 09. 17:18
  „A zembereket jól megszívatta a fidesz, persze szándékosan.
  Direkt a bankokra, meg a multikra nyomta a terhet, azok persze továbbnyomják a fogyasztóra, a fidesz-fanok meg tapsikolnak a kormánynak és szidják a bankokat és közben nem veszik észre, hogy éppen ők fizetik a különadót.”
 • 1. Julianusz 2011. február 09. 16:47
  „Szeretném olvasni azt a javaslatot a jobbiktól, hogy szerinte mivel , milyen lépésekkel lehetne ezt megállítani!!!!
  Mivel ők is a parlamentben ülnek, ők is az én és mások fizetéséből, keresetéből veszik fel a fizetésüket.
  Okoskodni, utasítani, aggályoskodni, problémákat sorolni én is tudok, de megoldást keresni, javasolni, csak azok, akik ott ülnek a parlamentben, a különböző frakciókban.
  Mért volt olyan fontos, hogy melyik pártnak hány embere kerüll be ilyen olyan frakciókba, ha ott nem dolgoznak.
  Nem az újságokba kell okoskodni, nekünk megírni ezeket, mert mi nem tehetünk semmit, csak akik ott ülnek, nem minimálbérért!!!!!!-Ők tudnak ÉRDEMI JAVASLATOT tenni!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bíróság előtt rabszolgatartó kaposvári család

Elesett, hajléktalan embereket tartott rabszolgasorban egy kaposvári család. Az apa és fia,… Tovább olvasom