Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Állítások az ÉS-ben újabb öt katolikus főpapról

Újabb öt katolikus főpapról írja Ungváry Krisztián történész az Élet és Irodalomban (ÉS), hogy a Kádár-rendszerben kapcsolatban állt a titkosszolgálattal. A történész felteszi a kérdést, miért nem leplezi le Kiss-Rigó László címzetes püspök, Szendi József nyugállományú érsek, Gyulay Endre szeged-csanádi püspök, Seregély István egri érsek és Mayer Mihály pécsi püspök azokat, akik a Kádár-korszakban beszervezték őket. Több tartótisztet is megnevez: Péter-Bartha Gábor hadnagyot, Horváth Attila őrnagyot, Ács Péter alezredest, Takács Gábor főhadnagyot.

Babakötvény: 7800 számla már kamatozik

Eddig több mint 300 millió forintot különített el a Magyar Államkincstár az idén januárban született gyermekek babakötvényeihez – közölte a kormányszóvivő pénteken. Ez az összeg már kamatozik is a kincstári számlákon, de a csaknem nyolcezer csecsemő számára még kedvezőbb lenne, ha szüleik úgynevezett Start-számlát nyitnának a nevükre valamelyik pénzintézetben.

Hild-ház – Lamperth: a BM nem illetékes

A Belügyminisztérium (BM) nem illetékes sem az ügyészségi óvás érvényesítése, sem az építéshatósági eljárás kérdéseiben – tájékoztatta a Király utca 40. alatti Hild-épület bontásával kapcsolatban Lamperth Mónika a budapesti főpolgármestert. Demszky Gábor – aki nyílt jogsértésnek tartja, hogy az ügyészségi óvás ellenére folytatódott a VI. kerületi ház bontása – múlt csütörtökön fordult a belügyminiszterhez.

Bombával fenyegetőzött Kékkút polgármestere

Kékkút polgármestere fenyegetőzött azzal, hogy bomba fog robbanni Budapesten, a Markó utcában – közölte a rendőrség. Még csütörtökön telefonált egy férfi a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, hogy közölje, bomba fog robbanni. A hívás egy veszprémi telefonfülkéből érkezett, az adatgyűjtés során pedig megalapozottá vált a gyanú, hogy a telefonos fenyegetés Kékkút polgármesterétől származik. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rosszkedv vagy depresszió?

Ilyenkor, tél végére, tavasz elejére kimerülnek a tartalékaink, mind fizikailag, mind pedig… Tovább olvasom