Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Állattenyésztő is lehet bírósági végrehajtó

A végrehajtók több mint 80 százalékának nincs jogi végzettsége. Van köztük állattenyésztő, óvodapedagógus és könyvtáros is, de szép számmal akadnak olyanok, akinek mindössze csak érettségije van.
Állattenyésztő, óvodapedagógus és könyvtáros végzettségű önálló bírósági végrehajtó is akad; a közel kétszáz hatósági személy csaknem felének mindössze érettségije van és alig negyven a jogi végzettségűek száma - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

A lap felidézte: Császti Ferenc, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara alelnöke augusztusban azt nyilatkozta, hogy a végrehajtók 60-70 százalékának nincs jogi végzettsége. Mivel 2013 óta csak jogi végzettség birtokában válhat valaki végrehajtóvá, a Magyar Nemzet az alelnökkel készült interjú után a kamarához fordult, hogy elkérje a végrehajtók névsorát és a végzettségükről szóló adatokat. A szervezet eleinte megtagadta a közérdekű adatok kiadását, majd a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felszólítására végül belátta, hogy ehhez nincs joga.

A Magyar Nemzet szerint a listából kiderült, hogy a végrehajtók több mint 80 százalékának nincs jogi végzettsége.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az állammal futnak versenyt pénzükért a ScienNet-károsultak

Ha az adóhatóság előbb fejezi be a nyomozást, akkor az állam teheti rá a kezét a cég zárolt számlájára, míg ha az ügyfelek hamarabb nyernek a bíróságon, valamit még visszakaphatnak. Tovább olvasom