Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Álláshelyek szűnhetnek meg

A soproni önkormányzati oktatási intézményekben 790 pedagógusnak lenne helye, de 15–20 státus nincs betöltve. Az új oktatási törvény hatása a helyi álláshelyek mintegy 5–10 százalékát érintheti.
– A soproni önkormányzati óvodákban, általános és középiskolákban elvileg összesen 790 pedagógus – óvónő, tanító, tanár, szakoktató – dolgozhatna, ám 15–20 státus nincs betöltve. Jövőre a megnövekedő feladatok miatt hárommal több álláshelyet engedélyezett az önkormányzat – tájékoztatott Palotai György, a polgármesteri hivatal intézményfelügyeleti irodájának vezetője. – Ugyanakkor napirenden van az új oktatási törvény elfogadása. A feladatellátás körülményeinek változásakor nyilvánvaló, hogy újra meg kell vizsgálnunk a létszámhelyzetet. Ha elfogadja a parlament a kötelező óraszámok tízszázalékos emelését, akkor ez hozzávetőleg a meglévő állások 5–10 százalékát érintheti. Optimizmusra ad okot, hogy idén is 15–20 pedagógus munkáját csak túlórákkal és megbízási szerződésekkel foglalkoztatott tanárokkal lehetett ellátni, azaz ilyen vonatkozásban akadnak még tartalékaink.
– Egyéb munkakörökben – a takarítóktól kezdve a gazdasági vezetőig – 285-en dolgoznak – tette hozzá Palotai György.
„ Az önkormányzat arra törekszik, hogy intézményei minél takarékosabban, racionálisan és

szakszerűen működjenek.”
– Jelen pillanatban nincs létszámleépítésre vonatkozó szándék – tette hozzá az intézményfelügyeleti iroda vezetője. – Hogy mit hoz a jövő, azt az elfogadásra kerülő új oktatási törvény paragrafusai határozzák meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy mecsetet támadtak meg Irakban

Legkevesebb kilenc ember életét vesztette, nyolcan pedig megsebesültek, amikor négy szunnita… Tovább olvasom