Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Állásbörze megyei kilátással

A megyeszékhelyen ebben az évben jelentősen csökkent az általános iskolát végzettek száma, ami szerencsére az egész megyére nem jellemző. A múlt hét végén 25 kiállító iskola és kisebb, nagyobb cégek állásbörzén fogadták a Győr és vonzáskörzetében tanuló fiatalokat.
illusztráció
A megyei munkaügyi központ ebben az évben is megrendezte kétnapos állásbörzéjét Győrben, az egyetemi csarnokban. A pályaválasztási kiállításon 25 kiállító középiskola mellett 6 szakképzési intézmény, 4 egyetem-főiskola, s a honvédség toborzóirodája várta a Győrben és vonzáskörzetében tanuló, pályaválasztás, továbbtanulás előtt álló általános iskolás diákokat és a középiskolák 3–4. osztályos tanulóit.

A megnyitót követő sajtótájékoztatón a munkaügyi központ igazgatója, Rimányiné Somogyi Szilvia elmondta: a tavalyi 2 ezerről 1364-re csökkent a 8 osztályt végző diákok száma a megyeszékhelyen. A megyében 4200 végzős diák van. A középiskolát végzők száma Győrben 3500, míg a megyében 5500 fő.

Az igazgató a kiállítással kapcsolatban kiemelte, hogy azzal a tanácstalan fiataloknak szeretnének segítséget nyújtani, s ebben kiemelt szerep jutott a Foglalkoztatási Információs Tanácsadónak. A bizonytalanoknak a humánszolgálat munkatársai adtak tanácsot pszichológusok bevonásával. Az önismereti szobában – mintegy játékszerűen – videokamerával felvételeket készítettek a fiatalokról, amiket a közös visszajátszás során elemeztek ki, s az alapján adtak nekik tanácsot.

A pályaválasztási kiállítás újdonsága volt, hogy azt közösen rendezték meg a kereskedelmi és iparkamarával. A munkaügyi központ a Sopronban és környékén végző tanulóknak november 18-án rendezi meg a kiállítást.

A kamara alelnöke, dr. Lakatos István kihangsúlyozta, hogy a közös rendezés annak az együttműködési megállapodásnak az eredménye, amit a két intézmény kötött egymással. Törekedtek arra, hogy „cégpalettát" vonultassanak fel a végzős tanulók előtt, a multiktól a közepes cégeken át, egészen a fafaragómesterig. Lássák meg a fiatalok, hogy van becsülete a kisipari szakmának. Ugyanakkor a szakmaválasztáson túl azt is lássák, hogy ha majd végeznek, hol tudnak elhelyezkedni.

Kapcsolódó cikkek >>

Diplomás állásbörze kilencedszer (2003-05-07) >>
Egyetemi állásbörze – bombariadóval (2002-05-08) >>
Terjeszkedő cégek, új munkahelyek (2003-01-12) >>
A cégek a minőségi munkaerőt keresik (2003-10-10) >>
A frissdiplomásoknak a legnehezebb (2003-07-13) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fény nélkül, fény felé

Sokszor volt élet és halál közt, üres álomban a műtőasztalon, remény nélkül az elmúlás kapujában.… Tovább olvasom