Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Államilag szabályozott egészségügyet

Egy kicsi, de erős államot akarunk, államilag szabályozott, új szerkezetű egészségüggyel – jelentette ki Mikola István Sopronban és Győrött. A Fidesz miniszterelnökhelyettes-jelöltje szerint a soproni Állami Szanatórium nemzeti közvagyon, ezért nem kerülhet önkormányzati tulajdonba.
Regionális szinten szervezné át a jelenlegi egymásra épülő, úgynevezett progresszív egészségügyi rendszert a Fidesz – mondotta Mikola István szombaton, a Berzsenyi-líceumban tartott sajtótájékoztatóján. A politikus Firtl Mátyás országgyűlési képviselő és képviselőjelölt (Fidesz–KDNP) meghívására érkezett Sopronba, választási nagygyűlésre.
– A következő kormányzati ciklusban megkezdődik a közigazgatási reform, és ez azt jelenti, hogy hét régióközpont lesz az országban, de minden kórházat megtartunk, mert szükség van rájuk – ismertette a Fidesz egészségügyi programjának főbb elemeit a politikus. – Szükség van természetesen a soproni és a hozzá tartozó balfi szanatóriumra is, amelyeket állami felelősségi körben kívánunk tartani, mert a nemzeti közvagyon részei. Rekonstrukciójukról gondoskodunk. Megerősítjük a régiókban a kistérségi alapellátást, a háziorvosi finanszírozást megduplázzuk, ezzel szemben elvárjuk, hogy minél több embert lakóhelye közelében gyógyítsanak meg. Megváltoztatjuk a jelenlegi teljesítményelvű kórházi támogatást is, felfüggesztjük azokat a korlátokat, amelyek nem engedik, hogy több beteget gyógyítsanak, mint amennyit adminisztratív előírnak számukra. A működtetési forrásokba pedig beépítjük az amortizáció fedezetét. A gyógyszerpiacon ismét megállapodást kötünk a gyártókkal és nagykereskedőkkel öt évre, hogy ne emelkedhessenek az árak a mindenkori infláció fölé. A Fidesz-kormány kifizeti majd a nővérek hűségjutalmát, és az orvosok ügyeleti díjait is visszamenőleg. A védőnők pedig köztisz tviselői besorolást kapnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány Ferenc beszéde az Andrássy úti nagygyűlésen

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt szombaton Budapesten, a Magyar Szocialista Párt Andrássy úti… Tovább olvasom