Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Állami vezetői jutalmak - a Fidesz törvényt módosítana

A Fidesz és a KDNP a köztisztviselői törvény módosítását kezdeményezi az Országgyűlésnél annak érdekében, hogy semmilyen párttisztség ne számítson bele a közszolgálati jogviszonyba, és ne lehessen pártmunkával állami jutalmat kapni - jelentette be Soltész Miklós vasárnap.
A KDNP-s politikus emlékeztetett rá, hogy Szűcs Erika szociális miniszter úgy kaphatott 3,8 millió forint jubileumi jutalmat, hogy a közszolgálati jogviszonyba beleszámították 7 évnyi párttevkénységét is.

Soltész Miklós hozzátette: a Fidesz és a KDNP továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy azok a miniszterek és államtitkárok, akik jutalmat kaptak a tavalyi munkájukért, haladéktalanul fizessék azt vissza. Az ellenzéki poltikus "pofátlanságnak" nevezte, hogy a kormány a "vastag bőr-vastag pénztárca" elvet követi. Soltész Miklós úgy vélte: elfogadhatatlan, hogy a költségvetés számait elrontó Pénzügyminisztérium szakállamtitkárai 23 millió forint jutalmat kaptak, a szociális társa vezetője mellett pedig az államtitkárok is 5 millió forint jutalmat kaptak, holott például folyamatosan nő a munkanélküliek száma.

Olvasóink írták

 • 9. sztiv 2009. március 09. 00:29
  „Na most mit hisztizik a fidesz-kdnp? Költségtérítés meg ilyneknél nemmel szavazni? Az megy.
  Amit azok a szemetek a pesti cirkuszban kapnak is jutalom, csak éppen nem annak hívják.
  Milyen jól 1et tudnak érteni az idióta pártok az ilyen kérdésekben (mszp-szdsz-kdnp-fidesz)
  Totál kirakatper fílingem van. Anyázzuk a minisztereket, miközben mi pofátlanul vesszük fel a juttatásokat számla nélkül.
  Kedves vidéki mszp-s politikus, mint magányos-független ember: tényleg szüksége van egy 3 szobás kertesházos albérletre???
  Polgármesterként és mint orszigyüléses képviselőként tényleg szüksége van kibérelni egy lakást kedves fideszes állampolgár, ha csak havonta 1szer méltóztatik a lábát betenni Pestre?
  Az összeset fejbe kéne lőni párttagságtól függetlenül.
  Csináljon már valaki egy normális pártot, mert erre a 2 majomra a büdös életben nem fogok szavazni.”
 • 8. k 2009. március 08. 21:41
  „Olyan jó érzéssel tölti el lelkem , hogy ezek a remek emberek jutalmat kapnak.Meg is érdemlik.
  Az hogy a másik oldalon meg éhen döglenek családok, meg a kilakoltatástól félnek az kit érdekel.
  Azok az emberek akik több tíz évet huztak le gyárakban üzemekben, nekik az a jutalmuk hogy kilakoltatják őket, mehetnek a hid alá.Ők nem végezték jól a dolgukat. De ezek a fantasztikus emberek, ezek igen. Ők ezért érdemlik meg.
  És ezt el is hiszik..
  Hát igen, "Magyarország, én igy szeretlek" ???????”
 • 7. blaze 2009. március 08. 20:14
  „Egyáltalán miért adnak jutalmat? Mi alapján értékelik a teljesítményt? Ezek nem jutalmat, hanem börtönt, de nem is börtönt, hanem most már inkább kötelet érdemelnének.”
 • 6. patriot 2009. március 08. 19:06
  „A moderált rész: Kedves Édesanyátok ( ez persze a törölt rész szabad fordítása!)”
 • 5. zsiros 2009. március 08. 18:21
  „Ami nagyon szomorú,hogy ezek el is hiszik,hogy ők ezt megérdemlik.Azon azért csodálkozom,hogy nem euróban kapták.Mert ugye a forintról ugye ők konkrétan tudják,hogy mennyit is ér!!!”
 • 4. jockey 2009. március 08. 17:56
  „A munkáért elvileg a fizetés jár. A jutalom a kiemelkedő munkáért járna. Ezek szerint az ország tönkretevői kiemelkedően teljesítettek? Ez egyetlen esetben lehetséges. Ha a tönkretétel a cél. Akkor viszont nagy baj van.”
 • 3. gulyas 2009. március 08. 17:10
  „Ha 1990 előtt az illetők bejelentett munkahelye és munkaviszonyból származó jövedelme a pártkatonaságból adódott, akkor sajna megkapják törvény szerint a jubileumi jutalmukat, amely a köztisztviselői törvény jelen állása szerint kötelezően adandó a " munkában " eltöltött évek után. Soltész Miklós, pedig van olyan becsületes, hogy nem vette fel a fizetését azokra a napokra, amikor pártjával nem járt be a parlamentbe , úgymond dolgozni. Ráadásul nem vette fel a költségtérítését sem, mivel nem adott le róla számlát. Vagy nem jól gondolom!”
 • 2. eheh 2009. március 08. 16:41
  „Én szeretem a politikusainkat, a képviselőinket. Nem is kívánok nekik semmi rosszat - mert én egy kedves jóakaró ember vagyok - csak annyit, hogy a fizetésüket, azt a néhány milliárd összemutyizott pénzt, valamint a "jól megérdemelt" az éves bruttó keresetemnél is több jutalmukat párttól és hatalomtól függetlenül mindannyian költsék gyógyszerre!!!”
 • 1. patriot 2009. március 08. 15:43
  „Szűcs Erika megérdemli dolgos, kellemes megjelenésű igazi szocialista típusú hölgyemény!
  Az sem lehet kérdés,hogy beleszámít a jutalomba az MSZMP szolgálatában eltöltött erkölcstelen évek, hiszen az utódpárt vezetőit is ugyanazok a levitézlett elvtársak alkotják.
  Mivel ezen gazemberek szinte megszakítás nélkül a hatalom letéteményesei,így jogfolytonosság elvén el is hiszik,hogy ez a pénz jár nekik!

  Csak annyit szeretnék üzenni nektek: _moderálva_”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégis igazat mondott Zsanett?

Kitart igaza mellett az a pszichológus, akitől annak idején E. Zsanett ügyében kértek szakvéleményt.… Tovább olvasom