Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Alkotóhét

új módszerekkel

Az építészmérnöki szakon tanuló másodéves győri egyetemisták alkotóhete új képzési módszerek meghonosítását hozta. Az egyetemi képzésben részt vevő építészhallgatók a tanórák helyett elméleti foglalkozásokon vettek részt és konkrét tervezői feladatot oldottak meg.
Az építészhallgatók elméleti foglalkozásokon vettek részt és konkrét tervezői feladatot oldottak meg.
A hét szakmai irányítója dr. Cságoly Ferenc, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem professzora volt. A gyakorlati feladat kreatív megközelítést kívánt: a győri belvárosban, a Bástya utca 33. szám alatt van egy 4 méter 80 centiméter széles, 30 méter hosszúságú telek. Milyen építészeti válaszokat adnak a széchenyis építészjelöltek, hogy ez a hely a meglévő, környékbeli épületegyütteshez, „szövetbe” illeszkedhessen? – erre vártak kreatív megközelítést, új szakmai javaslatokat a szak oktatói. A hallgatók elképzeléseit, terveit, makettjeit a Széchenyi István Egyetem aulájában egy kiállításon is bemutatták.

Igazi csapatmunka

Az egy hét valódi csapatmunkával telt – összegezte Eke Zsolt, a tanszék tudományos munkatársa az alkotóhét eseményeit. Dr. Cságoly Ferenc egyetemi professzor délelőtti előadásai az építészet alapjait vették sorra. A cél a hallgatók gondolkodásának fejlesztése volt. Délután a megadott feladatról öt csoportban vitatkoztak, s megoldási javaslatokat dolgoztak ki a széchenyis hallgatók. A hallgatók a határidők betartásának fontosságát is tapasztalhatták, ezt oktatóik a piaci követelmények egyik alappilléreként jelölték meg. Dr. Bodrossy Attila tanszékvezető egyetemi docens az értékelés során elmondta: az alkotóhét új színt hozott a győri építészjelöltek felkészítésébe.

Fokozott érdeklődés

Az alkotóhét elmélyült szakmai munkálkodását kiegészítette a Velux tetőtér-beépítésekről tartott előadás-sorozata. „A cég 60 éves szaktudásával és a tetőterek területén szerzett tapasztalatával kíván hozzájárulni a magas szintű győri építészképzés megvalósításához” – mondta el kérdésünkre Budai Henrietta, a vállalat munkatársa. A széchenyis szakok „holdudvarában” mind több térségi cég jelzi érdekeltségét a győri egyetemi és főiskolai szintű képzések piacosításában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra színházi előadások az MTV-n

Mintegy ötéves szünet után decembertől élőben is közvetít színházi előadásokat a Magyar Televízió. Tovább olvasom