Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Alkotmányozás - Molnár Csaba furcsállja Bárándy Gergely nyilatkozatát

Furcsállja Bárándy Gergely nyilatkozatát az MSZP részvételéről az alkotmányozásban a győri Molnár Csaba, a párt Demokratikus Koalíció Platformjának ügyvezető alelnöke, parlamenti képviselő.

Az alkotmányozó nemzetgyűlés illegitim, erre nem adtak felhatalmazást a választók. Így az elkészülő alkotmány nem az ország, hanem a Fidesz alkotmánya lesz. Ebben a folyamatban pedig demokrata politikus nem vehet részt - mondta Molnár Csaba péntek este.

Emlékeztetett, a Gyurcsány Ferenc vezette platform bojkott felhívását több nyilatkozatban is támogatta Mesterházy Attila, a párt elnöke. Ezek után furcsának tartják, hogy az egyik elnökségi tag, Bárándy Gergely ezzel ellentétes álláspontot tett közzé. Bárándy előzőleg az A, mint alkotmány című blognak adott interjújában azt mondta, hogy az MSZP parlamenti frakciója, annak ellenére, hogy az alkotmányozás eddigi folyamatából kivonult, rész vesz az új alkotmány országgyűlési vitájában.

Közölte: az MSZP parlamenti frakciója azt az álláspontot képviseli, hogy részt kell venni a vitában, mert ott már nem egy dokumentum kidolgozásáról, hanem annak kritikájáról van szó. Molnár Csaba azt is elmondta, hogy nincs szükség alternatív alkotmányra, mert van jó alkotmánya az országnak, mégpedig az 1989-es.

Ezért is bojkottálni kell Orbán Viktor akaratát az új alkotmányról. Bárándy Gergely előzőleg azt közölte: a hivatalos alkotmányverzió mellé az MSZP a saját alternatív koncepcióját teszi le. Szerinte ugyanis úgy hiteles valaminek a kritikája, ha megfogalmazzák az alternatívát. Molnár Csaba hangsúlyozta: a platform határozott álláspontja, amit a magyarországi közvélemény túlnyomó többsége is támogat, hogy annak legyen szavazati joga, aki itt él az országban, itt adózik, illetve viseli a választás eredményének következményeit.

Bárándy Gergely nyilatkozatát pénteken üdvözölte Gulyás Gergely, a parlament alkotmány-előkészítő eseti bizottságának fideszes alelnöke.

A kormánypárti politikus az MTI-nek elmondta: természetes dolognak tartják a szocialisták parlamenti vitában való részvételét, hiszen az ellenzéki pártok is csak a tárgyalás során állhatnak elő komoly indítványaikkal.

Olvasóink írták

  • 1. Winternight 2011. január 15. 10:12
    „Azért érdekes Molnár Csaba nyilatkozata, mert a tavalyi választás előtt ő harsogta leghangosabban, hogy ha a Fidesz kétharmaddal fog kormányozni, akkor új alkotmányt készít. Szóval ha valakitől, akkor tőle mindenki értesülhetett erről.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindult az összkormányzati portál - www.kormany.hu

Elindult az új, összevont kormányzati információs portál, a www.kormany.hu, amely a korábbi minisztériumi honlapokat hivatott kiváltani. Tovább olvasom