Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Alkotmányozás - Lázár nem zárja ki a megerősítő népszavazást

A Fidesz frakcióvezetője nem zárja ki a megerősítő népszavazás lehetőségét az új alkotmány ügyében.

Lázár János kedden az InfoRádió Aréna című műsorában kifejtette: az európai országok alkotmányozási folyamataiban vegyes megoldások voltak, "volt, ahol volt, volt, ahol nem volt" megerősítő népszavazás. Megjegyezte azonban, a parlamentnek megvan a felhatalmazása arra, hogy az új alaptörvény elkészítse.

A politikus ugyanakkor az LMP-nek az alkotmányozás ügyében támasztott feltételeit összességében irreálisnak nevezte, amelyeket - mint mondta - a Fidesz nem tud teljesíteni. Hozzátette: ellentmondásnak tartja, hogy miközben tartalmi feltételt szab az LMP, kizárja azt, hogy tárgyalni tudjanak róla.

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője kedd délelőtt az új alkotmány szabályozási elveiről szóló határozati javaslat általános vitájában elmondta, azt kérik a kormányoldaltól, hogy a készülő új alkotmány hatályba lépéséhez vagy megerősítő népszavazás, vagy pedig a következő ciklus jóváhagyó szavazata kelljen, emellett csak az év végig készüljön el az új alaptörvény, végül pedig, hogy haladéktalanul állítsák helyre az Alkotmánybíróság 2010. októberi helyzetét, és az "alkotmányvédelem legfőbb szabályaihoz csak négyötödös többséggel lehessen hozzányúlni".

Olvasóink írták

 • 5. bojtár 2011. február 16. 16:48
  „ez a szar..zit még nem ültették le?”
 • 4. calico 2011. február 16. 14:55
  „morz, ha nem lesz megerősítő, akkor kezdetét veszi a Fideszre jellemző heroikus demokrata műsor; azaz Viktorka elmegy az Országos Választási Bizottsághoz, oszt´ kéri a szavazatok újraszámlálását. Ha az eredmény még mindig nem kóser, akkor Viktorka elmegy az Alkotmánybíróságra, ott kéri a szavazás eredményének és a zemberek véleményének megsemmisítését. Ha esetleg ott sem járna sikerrel, akkor az Európai Bizottsághoz fordul, majd az Unió valamelyik hivatalos nyelvén kifejti, hogy hazánkban neodiktatórikus, posztkommunista és egyéb, az emberek alapvető jogait korlátozni szándékozó, az európai értékeket megvető, szélsőséges társadalmi csoportok felerősödése megakadályozta az új alkotmány létrehozását, az alapvető emberi jogok és az európai értékek alaptörvénybe öntését. Egész Európa megint rólunk fog cikkezni...”
 • 3. pozdorja 2011. február 16. 13:26
  „Ugyan miért ne lenne megerősítő az a népszavazás. Vezér kántálja majd 3x igen, aztán a nép ikszel. Nemzeti Összefogás (vagy agyafogyás) van vagy mi a fene.”
 • 2. morz 2011. február 16. 11:41
  „És ha nem lesz megerősítő, akkor mi lesz?”
 • 1. Jandex 2011. február 16. 06:39
  „"lézerjani" a népszavazást majd eldönti az akit a felszólalásod alatt figyeltél,hogy hogyan reagál a csontig behatoló nyelvedre!/parlament-hétfőn ! / Még mindig a mozgássérültek helyén parkolsz a kapott "kispolszkiddal" ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztett fogházbüntetést kért az ügyész Geréb Ágnesre

Próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kért Geréb Ágnes szülész-nőgyógyászra, halmazati… Tovább olvasom