Kisalföld logö

2016. 09. 30. péntek - Jeromos 14°C | 24°C

Alkoholt áruló üzletek éjjeli működését is engedélyhez kötné a Fidesz

A világörökségi területeken szeszes italt árusító kereskedelmi üzletek éjfél és hat óra közötti nyitva tartásához is a rendőrség engedélye lenne szükséges.
A világörökségi területen lévő, szeszes italt kimérő vendéglátóüzletek mellett az ilyen helyeken működő, alkoholt árusító boltok éjjeli nyitva tartását is rendőrségi engedélyhez kötné a parlament önkormányzati bizottságának fideszes elnöke, a II. kerület polgármestere.

Láng Zsolt pénteken benyújtott kapcsolódó módosító indítványa szerint a világörökségi területeken szeszes italt árusító kereskedelmi üzletek éjfél és hat óra közötti nyitva tartásához is a rendőrség engedélye lenne szükséges.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, az V. kerület polgármestere múlt pénteken terjesztette a parlament elé azt a törvénymódosító javaslatát, amellyel rendőrségi engedélyhez kötné a világörökségi területen lévő, szeszes italt kimérő vendéglátóüzletek éjfél és reggel hat óra közötti nyitva tartását. A kormánypárti politikus a kereskedelemről szóló törvényben azt rögzítené, hogy a rendőrségi engedélynek a tevékenység közbiztonságra gyakorolt hatására, valamint a személy- és vagyonbiztonsággal kapcsolatos kérdésekre kell vonatkoznia.

Rogán Antal a javaslat indokaként a környezetvédelem és a közbiztonság javítását, valamint a városképi környezeti szempontok érvényesítését említette. "A világörökség területén üzemeltetett, a szórakoztatást az illegális erotikus szolgáltatással összekötő intézmények (bárok, night clubok) veszélyt jelenthetnek mind a közbiztonságra, mind pedig a kialakult városképre" - írta, ezzel magyarázva a rendőrség bevonását az ilyen jellegű helyek éjfél utáni nyitva tartásának engedélyezésébe.

A törvényjavaslathoz - Láng Zsolté előtt - egyetlen módosító indítvány érkezett, amelyet a fideszes Manninger Jenő nyújtott be, aki a rendőrség helyett a jegyző engedélyét írná elő az érintett vendéglátóüzletek éjjeli működéséhez, a rendőrség pedig eszerint szakhatóságként venne részt az engedélyezési eljárásban.

Olvasóink írták

  • 2. BJ.MÓVÁR 2012. szeptember 16. 00:19
    „A gazdasággal,életszínvonallal foglalkozzatok ,gőgös sz.metek!!!”
  • 1. ISU 2012. szeptember 14. 13:36
    „Vsszamegyünk 30 évet ! Életszínvonalba már úgy is ott tartunk.
    BRAVÓ FITYESZ !!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Századvég: a magyarok többsége az azeri kormányt hibáztatja

A közvélemény-kutató szeptember 7. és 12. között felvett, reprezentatív felmérése szerint a… Tovább olvasom