Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 02. szerda - Rebeka, Dorina

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Alkoholt áruló üzletek éjjeli működését is engedélyhez kötné a Fidesz

Alkoholt áruló üzletek éjjeli működését is engedélyhez kötné a Fidesz

A világörökségi területeken szeszes italt árusító kereskedelmi üzletek éjfél és hat óra közötti nyitva tartásához is a rendőrség engedélye lenne szükséges.

mti - 2012.09.14. 13:26
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A világörökségi területen lévő, szeszes italt kimérő vendéglátóüzletek mellett az ilyen helyeken működő, alkoholt árusító boltok éjjeli nyitva tartását is rendőrségi engedélyhez kötné a parlament önkormányzati bizottságának fideszes elnöke, a II. kerület polgármestere.

Láng Zsolt pénteken benyújtott kapcsolódó módosító indítványa szerint a világörökségi területeken szeszes italt árusító kereskedelmi üzletek éjfél és hat óra közötti nyitva tartásához is a rendőrség engedélye lenne szükséges.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, az V. kerület polgármestere múlt pénteken terjesztette a parlament elé azt a törvénymódosító javaslatát, amellyel rendőrségi engedélyhez kötné a világörökségi területen lévő, szeszes italt kimérő vendéglátóüzletek éjfél és reggel hat óra közötti nyitva tartását. A kormánypárti politikus a kereskedelemről szóló törvényben azt rögzítené, hogy a rendőrségi engedélynek a tevékenység közbiztonságra gyakorolt hatására, valamint a személy- és vagyonbiztonsággal kapcsolatos kérdésekre kell vonatkoznia.

Rogán Antal a javaslat indokaként a környezetvédelem és a közbiztonság javítását, valamint a városképi környezeti szempontok érvényesítését említette. "A világörökség területén üzemeltetett, a szórakoztatást az illegális erotikus szolgáltatással összekötő intézmények (bárok, night clubok) veszélyt jelenthetnek mind a közbiztonságra, mind pedig a kialakult városképre" - írta, ezzel magyarázva a rendőrség bevonását az ilyen jellegű helyek éjfél utáni nyitva tartásának engedélyezésébe.

A törvényjavaslathoz - Láng Zsolté előtt - egyetlen módosító indítvány érkezett, amelyet a fideszes Manninger Jenő nyújtott be, aki a rendőrség helyett a jegyző engedélyét írná elő az érintett vendéglátóüzletek éjjeli működéséhez, a rendőrség pedig eszerint szakhatóságként venne részt az engedélyezési eljárásban.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 2. BJ.MÓVÁR 2012.09.16. 00:19

A gazdasággal,életszínvonallal foglalkozzatok ,gőgös sz.metek!!!

Moderálásra küldöm 1. ISU 2012.09.14. 13:36

Vsszamegyünk 30 évet ! Életszínvonalba már úgy is ott tartunk.
BRAVÓ FITYESZ !!!Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...