Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Alkathoz a fazont

Egy jól megválasztott fazonú ruhadarabbal remekül palástolhatjuk alakunk, alkatunk kisebb hibáit.

Egy rosszul megválasztott fazonú nadrág, szoknya vagy blézer több kilóval testesebbé, centikkel zömökebbé teheti viselőjét, míg az alkatunknak megfelelő ruhadarab sokat javíthat az összhatáson.

A nadrág

A nadrág talán a legproblematikusabb ruhanemű a nők számára, pedig minden testalkatra lehet előnyös szabásút találni. 
Akinek hosszú és formás a lába, öltözködésével hangsúlyozhatja e testrészét. Viselhet széles hajtókájú vagy rojtos szélű pantallót, sőt nagykockás anyagút is. Nyugodtan felvehet teljesen szűk és bő szárú, élvasalt, úgynevezett Marlene-nadrágot, illetve bármilyen hosszúságú halásznadrágot. 
Akinek vaskosabb a lába, ügyeljen rá, hogy sehol ne feszüljön a nadrág szára, inkább legyen kissé bővebb, mivel ez vékonyabbnak mutatja a lábat. Ugyanez az előnyös nyújtó hatás érhető el a trapéznadrágokkal is. 
A hosszú derekú, rövid lábú nőknek mindenképpen ajánlott a magas sarkú lábbeli. Hosszított fazonú blézerrel eltakarható a láb és fenék „választóvonala", így optikailag több centivel „megtoldható" a láb. 
Akinek fiúsan vékony a lába, kerülje a teljesen szűk szárú nadrágokat, melyekben végtagjai „gólyalábaknak" tűnhetnek. A világos színű nadrágokkal kissé vastagabb lábakat varázsolhat magának. Viselhet a deréknál kis húzásokkal bővülő modelleket vagy puha anyagú, lengő szárú, úgynevezett pizsamafazont. 
Nagyon sok nőnek okoz problémát az öltözködésnél széles csípője. Nekik arra kell ügyelni, hogy a karcsú derekat hangsúlyozzák, miközben a csípőről elterelik a figyelmet. Ideálisak a kényelmes, csípőtől lefelé bő szabású nadrágok, amelyek széles derékpánttal vagy magasított derékkal készülnek, és így kiemelik a karcsúságot. A deréknál hajtásokkal bővülő nadrág szintén előnyös. 

A szoknya

A szoknyaválasztásnál főként a testmagasság és a lábszár formája számít. Az egészen rövid mini nemcsak láb, hanem életkor függő viselet is! A néhány centivel térd fölött végződő miniket már bátran felvehetik érett korú, formás lábú nők is. A lefelé kissé bővülő fazon előnyösen elfedi a comb súlytöbbletét. Hosszú szoknyában legalább annyira nőiesek lehetünk, mint rövidben. Ráadásul a maxihossz mindig elegáns megjelenést ad, és mivel nem vágja el vízszintesen a lábszárat, nyújtja az alakot. Ünnepi alkalmakra idén is a hosszabb aljakat ajánlják. Akinek nem tökéletes a lába, de karcsú a dereka, választhat magasított derekú, felsliccelt maxiszoknyát, mely a derék és csípő vonalát hangsúlyozza. 

A blézer 

Egy jól megválasztott fazonú kosztümkabáttal rendkívül ügyesen palástolhatjuk alakunk kisebb hibáit, illetve kiemelhetjük az előnyös részeket. Az A-vonalú gérokk jótékonyan eltakarja a derék-, csípő- és combtájék esetleges súlyfeleslegét. Molett nőknek kifejezetten ajánlott ez a hosszított blézerfajta, mely V-alakú dekoltázzsal nyújtja az alakot. Teltkarcsúaknak előnyös a duplasoros gombolású blézer is, mely függőleges irányban megosztja az alakot, ezáltal vékonyabbnak mutatja viselőjét. Szintén karcsúbb hatást eredményeznek a hosszanti szabásvonalak mentén elhelyezett díszpaszpólok. Vékony, jó alakú nők testmagasságtól függetlenül viselhetnek rövid állású, kevéssel derék alatt végződő blézert. Nekik jól áll az egyenes fazonú, dzsekiszerű és a karcsúsított szabású kosztümkabát is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak Hegedűs remekelt

asztalitenisz Széchenyi-Uniqa–Mohács 6–12

A győri Széchenyi-Uniqa… Tovább olvasom