Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Alkalmazható a mediáció

Magyarországon 2007. január elsejétől a büntetőügyekben alkalmazható a közvetítői tevékenység, azaz a mediáció, ami azt jelenti, hogy kisebb súlyú bűncselekmények esetében az elkövető mentesül a büntetés alól, ha megtéríti, vagy valamilyen módon jóváteszi a sértett kárát – jelentette be a kormányszóvivő. A mediáció részle-

teiről az igazságügyi államtitkár elmondta: az enyhébb bűncselekmények esetében van lehetőség mediációra, melynek bevezetése európai uniós kötelezettség.

Bujdosó távozott

Január elsején távozott az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) éléről Bujdosó László országos tiszti főorvos; a poszt betöltésével az egészségügyi miniszter – az országos tiszti főorvosi állás betöltésére kiírt pályázat elbírálásáig – Molnár Kornéliát bízta meg – közölte az Országos Tisztifőorvosi Hivatal szerdán.

HÖOK: nincs előrelépés

Nem történt előrelépés a hallgatók utazási kedvezményeiről szóló szerdai egyeztetésen, a tárgyalások folytatódnak – közölte Nagy Zoltán, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) kommunikációs alelnöke.

Új honvédségi szervezetek

Új szervezetek kezdték meg működésüket januárban a Magyar Honvédségnél: egyebek között megalakult az Összhaderőnemi Parancsnokság és átalakult a hadkiegészítés rendszere is – közölte a Honvédelmi Minisztérium. Átalakult a Magyar Honvédség középszintű vezetése, amelynek részeként január 1-jével megalakult az Összhaderőnemi Parancsnokság. Az 500 fős integrált parancsnokság felel az egységes kiképzés végrehajtásáért, illetve a békeműveletekben való egységes részvétel megvalósításáért. Ugyancsak átalakult a hadkiegészítés rendszere, melyet a jövőben Veszprém és Szolnok székhellyel két területi hadkiegészítési parancsnokság végez.

Elhunyt Nagy Gáspár

Elhunyt Nagy Gáspár költő; a Kossuth- és József Attila-díjas alkotót 57 éves korában, türelemmel és méltósággal viselt hosszú szenvedés után, szerdán érte a halál – tudatta a Magyar Katolikus Rádió. Az egyházi médium kiemelte: Nagy Gáspár példamutató személyes bátorsággal vállalta 1956 eszmei örökségét. (mti)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enyhe a tél, kevesebbet fűtünk

A meleg ősz jól jött a lakosságnak, de rosszat tett a tüzépeknek, mert a megszokott második roham nem indult meg decemberben. A kereskedők ebben a hónapban bíznak, jóllehet, ekkor a legtöbben kénytelenek legalább tíz százalékkal emelni az árakon. A cseh és lengyel kitermelők szerint az emelés mértéke így is elmarad nálunk a gáz áráétól. Tovább olvasom