Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Alig van vagyonuk a csődbe jutott önkormányzatoknak

Szolgálati lakást, kukásautót, sporttelepet is eladni kényszerültek az adósságrendezési eljárás alá került települések; vagyonfelmérésre nincs pénz, és van, ahol már értékesíthető vagyon sincs - írja a csütörtöki Napi Gazdaság.
Jelenleg 16 önkormányzat ellen folyik tartozás miatt adósságrendezési eljárás. Ezek egy része árveréssel végződik, ahol szinte minden vagyonukat megpróbálják értékesíteni a helyhatóságok.

Adósságrendezési eljárás akkor indítható egy önkormányzat ellen, ha a helyhatóság az ismételt felszólítást vagy bírósági végzést követő 60 napon belül nem teljesíti egy fizetési kötelezettségét. Ekkor a polgármesternek kísérletet kell tennie a tartozások rendezésére, amennyiben erre nincs lehetőség, a képviselő-testület felhatalmazza őt az eljárás megindítására.

Minden eladható eszközt elárverezhetnek, kivételt csak azok jelentenek, amelyek a kötelező feladatellátásban segítenek, így például templomot vagy iskolát nem lehet eladni.

A lap által megkérdezett, az adósságrendezési eljárást felügyelő pénzügyi gondnokok szerint legkevésbé az ingatlanok keresettek, a gépek, járművek iránt jóval nagyobb az érdeklődés.

Olvasóink írták

  • 1. xverax 2012. június 07. 10:58
    „Szolgálati lakás és autó alapból felesleges. a fizetésből telnie kell autóra és lakásra.
    Rengetegen nem kapnak sem autót sem lakást a munkához, mégsem halnak bele.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a cukorbetegek felülvizsgálata

Akinek a vércukorszintje a két utolsó mérésnél meghaladja a 8-as értéket, annak októbertől 100 helyett csak 50 százalékos tb-támogatással jár a korszerűbbnek tartott analóg inzulin. Tovább olvasom