Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Alig teszünk valamit a korrupció ellen

A Transparency International (TI) nevű korrupcióellenes szervezet szerint Magyarország alig – vagy egyáltalán nem – tesz azért, hogy a magyar befektetőket visszatartsa a külföldi hivatalos személyek megvesztegetésétől.

Illetve azért, hogy a külföldi befektetőket eltántorítsa a korrupciótól: Magyarország gyenge minősítést kapott a vizsgáló jelentés készítőitől.

Az OECD megvesztegetés elleni egyezményét 1999-ben 38 ország írta alá azzal a céllal, hogy fellépjenek a hivatalos személyek megvesztegetése ellen. Magyarországon az egyezmény 2000. május 31-től hatályos.

A TI közleménye szerint, noha a hazai jogi szabályozás sok tekintetben megfelelő, a jelentés elmarasztalta Magyarországot a nemzeti hatóságok közötti koordináció, a szakemberképzés, valamint a megvesztegetési ügyekhez kapcsolódó tájékoztatás hiányosságai miatt. A dokumentum alapján az egyezmény eredményes végrehajtását akadályozza a közérdekű bejelentők elégtelen védelme is.

Olvasóink írták

 • 4. janika 2010. július 30. 09:38
  „Hát a korruptak nemigen szokták egymást üldözni,az biztos!”
 • 3. janika 2010. július 30. 06:09
  „E kormány sem csinál mást mint a tanácsadói terveit fogadja el.Példa rá az az augusztusi tűzijáték terv.”
 • 2. blaze 2010. július 29. 12:18
  „Mi az hogy "teszünk" ?! Talán a kormányok tesznek, tettek keveset, de még inkább semmit...”
 • 1. Goldmund 2010. július 29. 11:23
  „Örülök, hogy egy nemzetközi szervezet is kimondta azt, amit a magyar kisember is pontosan tud, de fent a kutyát sem érdekelte.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezek a tarkón, bekiabálások és poénkodás a Parlamentben

Gyűjtemény az első két hónap jegyzőkönyveiből: a gárdamellényes Vonától a névrokona helyett hozzászóló KDNP-s képviselőn át az anyóssá vált Lamperthig. Tovább olvasom