Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Alig ezer ember gyűlt össze szerda este a Kossuth téren

Alig ezer ember gyűlt össze szerda este a fővárosi Kossuth téren, Gyurcsány Ferenc és kormánya távozása mellett már rendszerváltást sürgetnek, mert a szónokok megfogalmazása szerint a nép akaratát senki nem kérdezte meg, hogy milyen államformában akar élni Magyarországon.
Nem harmadik köztársaság van Magyarországon, mert önjelölt emberek kiáltották ki a köztársaságot anélkül, hogy megkérdezték volna Magyarország lakosságát, így akár "királyság is lehet Magyarországon, hisz nekünk van a világ legszebb koronája" - fogalmazta meg több tüntető véleményét is egy szónok a Parlament előtt felállított emelvényen.

Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke arról beszélt, hogy október 6-nak a lehető legnagyobb történelmi nyomatékot kell adni, mert amellett, hogy az aradi vértanúkra emlékezünk, nyílt szavazáson dönt az Országgyűlés Gyurcsány Ferenc és kormányának sorsáról.

A Parlament környékén a forgalom zavartalan, a 2-es villamos is zavartalanul közlekedik, az Országház épülete előtt nincs rendőri sorfal, mindössze két rendőr járőrözik.

Bajna Gábor, a demonstráció egyik szervezője arra kérte a demonstrálókat, hogy csütörtökön vonuljanak a rendőrség Teve utcai székháza elé és tegyenek feljelentést önmaguk ellen, vállalva, hogy ők rongálták meg a Szabadság téren lévő szovjet emlékművet. Az elmúlt napokhoz képest negyedére csökkent az árusok száma, többen azt mondták: az elkövetkezendő napokban már nem jönnek ki, mert a szervezők egyre magasabb "adományt" kérnek tőlük azzal az indokkal, hogy bevételük egyre növekszik.

Szegeden 100, Székesfehérváron 150-200, Szekszárdon 250, Kecskeméten 20, Kaposváron 50, Miskolcon 40-50 tüntető követelte a kormány távozását szerda este.

MTI/hirado.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 10.04.

Tovább olvasom