Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Alexander állapota bizakodásra ad okot

Folytatás az 1. oldalról.

A daganat az agytörzsben, az idegpályák közé beékelődve helyezkedik el. A fiúcska rövidesen megkapja a sorozat utolsó gyógyszeradagját.
– Március végén zárul a gyógykezelés, addigra eldől, hogyan tovább – mondja Árvai Levente házuk konyhájában ülve, majd hozzáteszi, CT- vizsgálat deríti ki, hatásos volt-e a kezelés. – Eddig bizakodóak lehetünk, az orvosok azzal nyugtattak meg engem és feleségemet, Ritát, hogy a fiunk agyában sikerült megállítani a daganat növekedését. Alexander gyógyítását megnehezíti, hogy a daganat létfontosságú szervek idegpályáján fekszik, de sugárkezelést sem alkalmazhatnak nála, mivel túl fiatal még a többszöri altatáshoz.
Alexanderen Debrecenben szövettani vizsgálatot végeztek, ami után légmellet kapott. Azonban nem ez az egyetlen rossz, amit a kisfiúnak ki kellett állnia. Szövődményként úgynevezett tónusfokozódás lépett fel nála, emiatt jelenleg képtelen a járásra. – Nem adjuk fel a hitünket, küzdünk, amíg egy csepp remény van – teszi hozzá az édesanya. – Szeretnénk, ha a fiunkat egy új módszerrel, az úgynevezett gamma-késsel is megpróbálnák gyógyítani, erre Grazban van lehetőség. A tb szerencsére támogatta az eddigi gyógyszereket és megtérítette az utazási költségeinket, de a nélkül a sok anyagi és lelki támogatás nélkül, amit a Kisalföldben megjelent cikkeket követően az elmúlt évben kaptunk, nem bírtuk volna.
– Rengetegen segítettek, hálásak vagyunk a sok ismerősnek és ismeretlennek – folytatta az anya. – Lelkileg és fizikailag egyaránt felőrli az embert, ha ilyen helyzetbe kerül, és a fiunk sajnos azonnal megérzi, ha elkeseredettek vagyunk. Előtte nem mutathatjuk a fájdalmat, erősnek kell lennünk.
A Csodalámpa Óhaj-Sóhaj, Kívánságteljesítő Alapítvány segítségével a közelmúltban teljesülhetett Alexander kívánsága, a szombathelyi gyermekonkológiai osztályon meglátogatta őt nagy kedvence, Márió. A harmonikás ajándékot vitt a kis betegnek és sokáig játszottak Fürge kutyával, a kisfiú kedvencével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két éven belül harmadszor

Két éven belül harmadszor szakadtak meg a magyarországi orosz energiaszállítások, megtépázva … Tovább olvasom